Hrvatske radio postaje izabrale najslušanije u 2006.

Iako je po mišljenju mnogih spomenuta top-lista previše naklonjena izdavačkoj kući Hit Records (što se vidi i po ovogodišnjem izboru), zapravo je jedina nacionalna top-lista koja se kreira po podacima iz svih dijelova Hrvatske. Podijeljena je na pop-rock i zabavnu ljestvicu, pa su proglašeni pobjednici u obje kategorije.

Tako je titulu pop-rock hita uvjerljivo ponijela pjesma "Srce nije kamen" u izvedbi makedonske zvijezde Toše Proeskog. Pjevač godine je Tony Cetinski, a pjevačica Vesna Pisarović (taj nas podatak pomalo čudi, ali zbrojem bodova Vesna je, unatoč padu popularnosti, isplivala na prvo mjesto).

Začuđuje i podatak da je za grupu godine izabran ET, ali statistike su, zahvaljujući dva poluhita koliko su ih imali u 2006., pokazale tako. Duetom godine u pop-rock kategoriji proglašena je pjesma "Prava ljubav" Luke Nižetića i Lane Jurčević, a nada godine je mlada grupa DeTour.

Što se tiče zabavnog izdanja liste HR Top 20, hitom godine proglašena je pjesma "Mene grije", u izvedbi grupe Baruni. Pjevač godine je Dražen Zečić, a pjevačica Maja Šuput. Zabavnjačka grupa godine su Baruni, a duetom godine okrunila se pjesma "Nema mi do tebe nikoga" Miše i Ivane Kovač.

Unatoč činjenici da je na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutan već deset godina, zabavno-glazbenom nadom godine proglašen je Đani Stipaničev.

D. K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara