Hrvatski biser uvršten među 4 najjeftinija europska grada koja morate posjetiti

Hrvatski biser uvršten među 4 najjeftinija europska grada koja morate posjetiti
Foto: Instagram

"ČETIRI jeftine europske destinacije koje trebate posjetiti ovog ljeta", naslov je članka u kojem se The Discoverer bavi upravo time - mjestima koja možemo posjetiti, a da nam ne izbiju zadnju kunu iz džepa.

Ono što će Hrvatima biti zanimljivo, iako se većina neće s tim složiti, jest da je na listi najjeftinijih mjesta Dubrovnik.

"Svi smo mi slabi na gradove na moru, a dubrovačke zidine nagrizene zubom vremena čine se kao da su cijelo vrijeme strpljivo čekale da vam pruže iskustvo iz vaših snova. Uđite u stotine godina stare priče ljubavnika i avanturista koji su prije vas hodali ovim bijelim ulicama od vapnenca. Ova popularna ljetna destinacija ljeti poludi, posebice zbog mnoštva koje dođe kruzerima. Cijene mogu narasti, no ako potražite mjesto izvan starog grada, cijene drastično padaju", preporučuje The Discoverer.

Na prvom mjestu njihove kratke liste je Berlin.

 

Objavu dijeli Berlin 🇩🇪 (@berlin)

"Opisivanje Berlina kao raja za hipstere je ublažavanje. Stari šarm Europe i trendi mjesta za večeru i noćni život čine ovaj grad visokoenergetskom i kulturno-stimulativnom destinacijom", pišu.

Iza njega je Prag.

 

Objavu dijeli Yuya Matsuo (@esejapan)

"Zbog gizdave arhitekture i popločenih ulica ovaj grad zahtijeva udobnu obuću umjesto UBER-a. Srećom, cipele kakve su nosili naši očevi opet su u modi, jer se prilika za odličnu fotografiju nalazi iza svakog ugla", pišu.

Dubrovnik je treći na listi, a iza njega je Bruxelles.

"Iako nije često na listama želja poput Pariza i Londona, Bruxelles će se pobrinuti da se kući vratite s nepretencioznim pričama o gradu koji vam je promijenio život", opisuju belgijski grad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara