Hrvatskim srednjoškolcima dodijeljene harvardske nagrade

Hrvatskim srednjoškolcima dodijeljene harvardske nagrade

Foto: Harvard Klub RH

PROŠLOGA četvrtka dodijeljena je peta nagrada Harvard Prize Book Award. Nagrada je dodijeljena u Zagrebu, a ovogodišnji dobitnici su Kim Janovski iz Zagreba te Albert Gajšak I Filip Jakšić iz Karlovca. Te učenike trećih razreda srednje škole nominirale su vlastite škole, I to na temelju njihovih akademskih postignuća, značajnog izvanškolskog angažmana te pohvalnog ponašanja.

Sponzori nagrade su Harvard Klub Hrvatska i predsjednica Harvard Kluba RH Lidija Ortloff.

Harvard Prize Book Award nagrada je uspostavljena 1910. godine i dodjeljuje se svake godine u srednjim školama Sjedinjenih Država i cijelog svijeta. Nagrada nije novčana, već inspiracija za učenike u trećem razredu srednjih škola koji žele studirati u SAD da razmisle o prijavi na Harvard za njihove fakultetske studije. Sponzori su ili alumnus/alumna ili lokalni Harvard Klub, a dobitnik se bira iz grupe učenika preporučenih od njihovih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prize Book se dodjeljuje odličnim učenicima pretposljednjeg razreda srednje škole koji pokazuju jaki karakter i izvanredni interes za nauku i obrazovanje kao i izvanredne uspjehe u srodnim disciplinama.

Harvard ima bogati financijski program za pomoć stranim studentima. Vrhunac pomoći su besplatne studije za studente čija obitelj nema godišnji prihod iznad 65,000 američkih dolara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara