HTZ platio stranim influencerima boravak u Hrvatskoj, evo što će im pokazati

HTZ platio stranim influencerima boravak u Hrvatskoj, evo što će im pokazati
Foto: Press

HRVATSKA turistička zajednica organizira projekt "Croatia full of nature" u sklopu kojeg 14 blogera, novinara i fotografa iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke istražuje prirodne ljepote parkova prirode kontinentalne Hrvatske.

Do 16. listopada sudionici putovanja boravit će u Hrvatskoj i posjetiti turističke lokalitete Slavonije i Zagorja, a svoje dojmove prenosit će na blogovima, u dnevnim novinama i magazinima te na društvenim mrežama.

"Hrvatske prirodne ljepote jedan su od najčešćih motiva dolaska turista u našu zemlju. Obilujemo predivnim lokalitetima i kvalitetnim resursima te sam siguran da će naše šume, rijeke, nacionalni parkovi, parkovi prirode i ostale prirodne ljepote u budućnosti postajati sve posjećenije. Vjerujem da će inozemni novinari, fotografi i blogeri uživati u našoj zemlji te da će svojim objavama doprinijeti vidljivosti Hrvatske na turističkoj karti svijeta i tako privući još veći broj posjetitelja posebice u posezoni", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić i naglasio da je upoznavanje prirodnih ljepota u top pet osnovnih motiva dolazaka gostiju u Hrvatsku, prema TOMAS istraživanju.

U projektu "Croatia full of nature", između ostalih, sudjeluje fotograf iz Velike Britanije Daniel Cassson, čiji Instagram profil prati 170 tisuća fanova, dok iz Njemačke dolazi Tom Christoph Junemann čije objave na Instagramu prati gotovo 240 tisuća ljudi.

Iz Poljske je u Hrvatsku stigla blogerica Anna Kozubska Leonarcik čiji blog mjesečno posjećuje preko 25 tisuća ljudi. Stigao je i britanski novinar Peter Samson koji će svoje dojmove iz posjeta kontinentalnoj Hrvatskoj prepričati u P.S. magazinu koji izlazi u sklopu The Sunday Posta kojeg čita gotovo 400 tisuća Britanaca.

Iz Češke je stigla novinarka Lucie Šmoldasová koja piše za Ona Dnes Magazine, prilog druge najčitanije dnevne novine u Češkoj, kao i za češki Reporter Magazin. Te dvije novine, u tiskanom i online izdanju ostvaruju čitanost od 600 tisuća osoba. Frederic Renson, novinar je belgijskog L'Avenira, medija kojeg na području Beneluksa prati preko 500 tisuća čitatelja.

Neki od njih već su se pohvalili prvim dojmovima iz Hrvatske.

Program putovanja započeo je u Vinkovcima i Vukovaru, a sudionici su u sklopu programa posjetili Park šumu Adicu i plovili brodom po Dunavu. Također, obišli su i Kunjevce nakon čega su se brodom vozili od Nijemaca do Sopotca, a potom biciklima došli do konjušnice Horis. U nastavku programa sudionici putovanja obići će vinske podrume Slavonije i Baranje te Park prirode Kopački rit. U sklopu projekta organizirana je i suradnja s hrvatskom blogericom Domaćicom Sanjom koja će gostima pripremiti tematsku večeru i prezentirati domaće kolače i specijalitete Virovitičko-podravske županije. U programu je predviđen i obilazak Parka prirode Papuk, prvog UNESCO-vog geoparka u Hrvatskoj te Grofove staze koja se nalazi u Park šumi Jankovac.

Zadnji dio programa uključuje obilazak Virovitice i posjet dvorcu Pejačević, odnosno posjet Parku prirode Medvednica, dvorcima Trakošćan i Veliki Tabor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara