HTZ Top 15: Saznajte čiji je moto "uspjeti s glazbom ili propasti s glazbom" i tko uči arapski

HTZ Top 15: Saznajte čiji je moto "uspjeti s glazbom ili propasti s glazbom" i tko uči arapski

Foto: RTL

MEĐU Top 15 kandidata treće sezone glazbenog showa Hrvatska traži zvijezdu nalaze se Ana Mandura, Daniel Dizdar, Frane Brajković, Goran Kos, Ines Huskić, Ivan Delić, Katarina Đuderija, Kristian Marolt, Maja Bajamić, Marcela Oroši, Mark Marku, Milijana Mijatović, Romana Pavliša, Taher Sanuri i Valentina Trstenjak.

> Video: Zavirite u HTZ kuću

Ana Mandura

Datum i godina rođenja: 10.07.1993.

Mjesto: Sikirevci

Horoskopski znak: rak

Hobi: čitanje, pjevanje

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Christina Aguilera

Koju vrstu glazbe sluša: pop, r’n’b, soul


Mlada Slavonka lijepog glasa u pjevanje se zaljubila još kao dijete. U Aninoj obitelji svi su glazbeno "potkovani", a od svoje tri starije sestre, kaže, najviše je naučila o pjevanju. U show "Hrvatska traži zvijezdu" prijavila se zbog novih iskustava, ali, priznaje, i da se dobro zabavi. Skromna Ana ne smatra se posebnijom od ostalih kandidata u showu i smatra da je svatko od njih poseban na svoj način. Najveća podrška u showu su joj obitelj i dečko.

Daniel Dizdar

Datum i godina rođenja: 27.11.1986.

Mjesto: rođen u Chicagu, USA, živi u Kamanju (Karlovac)

Horoskopski znak: strijelac

Hobi: imitiranje, sviranje gitare, pjevanje, čitanje publicistike

Ljubavni status: slobodan

Glazbeni idol: nema

Koju vrstu glazbe sluša: country, rock balade


Daniel je pravi zabavljač i u njegovu društvu uvijek ima smijeha. Kako i ne bi kada je Daniel izvrstan imitator, pa nerijetko kaže da je ljudima teško prepoznati njegov pravi glas budući da "skida" sve - od životinja, raznih zvukova, do ljudi. Stoga se u show i prijavio najviše zbog svojeg osebujnog talenta koji želi istaknuti gledateljima te tako pridonijeti zabavi što većem broju ljudi. Daniel svira gitaru od 10. godine, a sebe ne smatra umjetnikom, već zabavljačem. Iako nikad nije razmišljao da bi mu pjevanje bio primaran posao, svojim sudjelovanjem u showu zasigurno će sebi otvoriti i ta vrata.

Frane Brajković

Datum i godina rođenja: 22.07.1988.

Mjesto: Zadar

Horoskopski znak: rak

Hobi: svira 10 instrumenata, čitanje

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Steve Wonder, Ray Charles, Sting

Koju vrstu glazbe sluša: "iskrenu" glazbu
 


Mladi Zadranin, baršunastog glasa, sedam je godina proveo u zadarskom bendu Postolar Tripper iz kojeg je izišao kao formirani glazbenik, pa na pitanje zbog čega se prijavio u ovaj show, iskreno odgovara da je jedini razlog to što se i dalje želi baviti glazbom. Mikrofon je u ruke prvi put primio već s tri godine nastupajući po dječjim festivalima i karnevalima, te kasnije s bendom. Radio je i kao DJ i radijski glazbeni urednik, a od svega što je postigao, najponosniji je na nominaciju svog benda za nagradu Porin. Frane je i poliglot: govori engleski, talijanski, španjolski i francuski, a trenutno uči i arapski. Bez obzira na iskustva, bez srama priznaje da je glazba jedini put za koji zna i koji ga zanima, a smatra da će se u showu razlikovati od ostalih svojim pjevačkim interpretacijama, za koje kaže da su uvijek pune emocija.

Goran Kos

Datum i godina rođenja: 01.12.1987.

Mjesto: Zabok

Horoskopski znak: strijelac

Hobi: glazba

Ljubavni status: slobodan

Glazbeni idol: U2, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Creedence

Koju vrstu glazbe sluša: rock, jazz, klasika
 


Živeći godinama na ulici, Goran je svoje glazbeno iskustvo stekao svirajući i pjevajući po zagrebačkim prolazima i ulicama, no pjevati je počeo još od malih nogu kada god bi mu bilo teško. U show se nije namjeravao prijaviti, već je, priznaje, njegova mama bila ta koja je uočila njegov glazbeni talent i poslala prijavnicu umjesto njega. Iako mu još uvijek nije potpuno jasno da je ušao među 15 najboljih, njegov stil pjevanja i gitara od koje se rijetko odvaja zasigurno će privući mnogo obožavatelja. A moto "uspjeti s glazbom ili propasti s glazbom" čini ga drugačijim od ostalih.

Ines Huskić

Datum i godina rođenja: 11.03.1985.

Mjesto: Zagreb

Horoskopski znak: riba

Hobi: plesanje, pjevanje

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Erykah Badu, Lauryn Hill, India Arie

Koju vrstu glazbe sluša: soul, r’n’b i hip hop


Lijepa Zagrepčanka tek je nedavno shvatila da se želi ozbiljno baviti glazbom. Na prvoj gaži koju je dobila toliko joj se svidjelo da je odlučila početi se baviti pjevanjem. U show se prijavila ne bi li vidjela koliko zna i može, a nada se da će u showu steći poklonike svojeg stila. Najveća podrška u showu su joj prijatelji, dečko i njezin pjevački mentor.

Ivan Delić

Datum i godina rođenja: 03.08.1992.

Mjesto: Rijeka

Horoskopski znak: lav

Hobi: podvodni ribolov, tennis, biciklizam

Ljubavni status: slobodan

Glazbeni idol: Guns’n Roses, AC/DC, Whitesnake

Koju vrstu glazbe sluša: rock, hard rock


Kada je prije nekoliko godina uzeo gitaru u ruke i počeo svirati, Ivan je shvatio da se želi baviti glazbom. Sada ima svoj bend City Of Logic, a u show se prijavio jer je glazba dio njegova života i želi poboljšati hrvatsku glazbenu scenu, začiniti je dozom rocka. Ivan se smatra malo "luđim" od ostalih kandidata, no, kaže, na pozitivan način, a veseli se nastupima pred publikom te smatra da je dovoljno svestran da uspije na svom glazbenom putu.

Katarina Đuderija

Datum i godina rođenja: 04.01.1992.

Mjesto: Split, Kučine

Horoskopski znak: jarac

Hobi: ples, pjevanje

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: nema ga

Koju vrstu glazbe slušaš: pop, r’n’b, zabavna


Osim što lijepo pjeva, Katarina i pomaže ljudima. Mlada Splićanka po struci je medicinska sestra, a na show se prijavila ne bi li čula mišljenje žirija te da vidi do kuda može dogurati svojim glasom. Katarini je najveća podrška u pjevanju njezina sestra Ana uz koju je od malena pjevala. U showu će, kaže Katarina, pokazati svoj karakter i stil, a kroz pjesme publici želi dočarati svoje osjećaje.

Kristian Marolt

Datum i godina rođenja: 25.04.1994.

Mjesto: Zaprešić

Horoskopski znak: bik

Hobi: crtanje

Ljubavni status: slobodan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glazbeni idol: Toše Proeski

Koju vrstu glazbe slušaš: pop, r’n’b, dance, techno
 


Kristianu, koji svojim modnim izričajem i frizurom neodoljivo podsjeća na Justina Biebera pa je brzo zaradio nadimak Bieber, ostvario se, kako kaže, životni san kada je ušao među 15 najboljih kandidata HTZ-a. U show se prijavio jer želi izgraditi pjevačku karijeru, a za njegov zreli glas mnogi kažu da je neobičan, budući da je Kristianu tek 16 godina. No svjestan je svojih prednosti i smatra da ima talent i volju koja čini buduću zvijezdu. Uz pjevanje, mladi Zaprešićanin obožava i crtati pa se nerijetko na njegovom papiru nađu skice i portreti dragih mu ljudi. Najveća podrška u ovom showu mu je njegov tata, ali, dodaje Kristian, i najveći kritičar.

Maja Bajamić

Datum i godina rođenja: 09.09.1991.

Mjesto: Split

Horoskopski znak: djevica

Hobi: rekreacija, pjevanje, čitanje

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Lvky, Neno Belan, Tedi Spalato, Alicia Keyes, Vanna

Koju vrstu glazbe sluša: rock, pop rock, r’n’b, soul


Izreka da je sve moguće kad imaš dobar motiv, pokazala se točnom kod Splićanke Maje. Crnokosa djevojka sama si je, kaže, stvorila uvjete kako bi se ozbiljnije počela baviti glazbom. Završila je srednju školu s odličnim uspjehom, upisala fakultet i napokon se posvetila onome za što nije imala vremena, a toliko je zavoljela - pjevanju. Maja pjeva u bendu Samostan i vokalno-instrumentalnom sastavu Gospa od zdravlja. Sebe ne smatra drugačijom od ostalih kandidata, ali misli da je iskrena dok pjeva pa će to zasigurno prepoznati i njezini navijači.

Marcela Oroši

Datum i godina rođenja: 06.09.1993.

Mjesto: Crikvenica

Horoskopski znak: djevica

Hobi: svira i pjeva u dva benda i crkvenom zboru

Ljubavni status: slobodna

Glazbeni idol: nema

Koju vrstu glazbe sluša: rock
 


Da je bilo po Marcelinom, nikada je ne bi gledali u HTZ-u, no njezina sestra Matilda pobrinula se da ne bude tako te ju je prijavila na audiciju. Iako se Marcela na početku bunila i ljutila, sada joj je, kaže, zahvalna. Mlada rokerica iz Crikvenice nastupala je prije ulaska u show po raznoraznim festivalima i odradila svoje prve gaže s bendom. Budući da pjeva od malih nogu, upisala je glazbenu školu i tada su drugi oko nje, kaže, počeli primjećivati da zna pjevati. Marcela misli da su kandidati u showu svi jednako dobri i da nije bitno tko će pobijediti jer su već sada svi pobjednici.

Mark Marku

Datum i godina rođenja: 06.12.1991.

Mjesto: Prizren, Kosovo

Horoskopski znak: strijelac

Hobi: sport, košarka i kick boxing

Ljubavni status: slobodan

Glazbeni idol: Eric Clapton i Tony Cetinski

Koju vrstu glazbe sluša: pop


Mark je odrastao na Kosovu, u glazbenoj obitelji koja je oduvijek poticala njegovu ljubav prema glazbi. Stoga ne čudi da je Mark već sa šest godina naučio svirati violinu s kojom je proputovao Kosovo solo koncertima ozbiljne glazbe. Uz violinu Mark svira i klavir te gitaru, a pjevanje je "otkrio" tek došavši u Hrvatsku. Tada je, kaže, shvatio da je to posao kojim bi se rado bavio u budućnosti pa se zato i prijavio u show Hrvatska traži zvijezdu. Najveća podrška u glazbi mu je obitelj.
 
Milijana Mijatović


Datum i godina rođenja: 04.11.1994.

Mjesto: Bijeljina, BIH (živi u Zaprešiću)

Horoskopski znak: škorpion

Hobi: pjevanje, klizanje, crtanje, sviranje gitare

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Joan Baez

Koju vrstu glazbe sluša: rock, metal i stari country
 


Milijana je pjevačka iskustva stekla u svom bendu, a pjevušiti je, kako kaže, počela s devet godina. Budući da joj je mama pjevačica narodne glazbe, nije joj dugo trebalo da shvati kako je kćer pjevački talent naslijedila od nje. No Milijanina vrsta glazbe razlikuje se od one koju pjeva njezina mama. Crvenokosa rokerica u show se prijavila jer želi promijeniti situaciju na glazbenoj sceni jer, kako kaže, smatra da je na njoj previše pop glazbe a premalo rocka. Sebe ne smatra drugačijom od ostalih kandidata jer su za nju svi ljudi isti, a rado bi postala zvijezda samo zato da ljude ponovno dovede na ulicu i makne s Facebooka. Najveća podrška u showu Milijani su mama i dečko.

Romana Pavliša


Datum i godina rođenja: 27.11.1991.

Mjesto: Koprivnica

Horoskopski znak: strijelac

Hobi: sviranje flaute, kreiranje odjeće, čitanje, rolanje, joga

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Bjork, Alanis Morissette

Koju vrstu glazbe sluša: jazz, rock, metal, punk
 


Simpatična Koprivničanka, neobična po svom "gothic" modnom izričaju, pjevanjem se počela baviti s pet godina kada je kao djevojčica već pjevala solo dionice u crkvenom zboru. Romana je pjevala i u jazz kvintetu, a nisu joj strana ni pjevačka natjecanja. U show se prijavila jer misli da ima potencijala koji može iskoristiti kako bi joj kasnije bilo lakše na njezinom glazbenom putu. Romana glazbu ne doživljava, kako kaže, samo u jednoj dimenziji, već kao umjetnost kroz koju se može izraziti na mnogo različitih načina, što će nesumnjivo činiti i u showu. Najveća podrška su joj obitelj i prijatelji.

Taher Sanuri

Datum i godina rođenja: 20.06.1983.

Mjesto: Zagreb

Horoskopski znak: blizanac

Hobi: srednjovjekovno mačevanje

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Russell Allen, Freddie Mercury, Warrel Dane

Koju vrstu glazbe sluša: rock, metal, pop


Najstariji kandidat showa "Hrvatska traži zvijezdu", budući socijalni pedagog, Taher, glazbom se bavi od malih nogu, a počeo je pjevanjem u školskim zborovima. Danas je pravi metalac i pjeva u bendu, a uskoro će nastupiti i u rock operi. Na show se prijavio ne bi li ga ljudi čuli i poželjeli slušati njegovu glazbu. Taher se ozbiljno želi baviti pjevanjem, koje je godinu dana i učio, a dodatno se educira uz audio lekcije Setha Riggsa i Bretta Manninga. Najveću podršku u showu mu daje djevojka Danijela.

Valentina Trstenjak

Datum i godina rođenja: 24.02.1994.

Mjesto: Split

Horoskopski znak: riba

Hobi: trčanje, kuhanje

Ljubavni status: u vezi

Glazbeni idol: Beyonce

Koju vrstu glazbe sluša: Soul


Upornost se isplati - stara je izreka, a Valentina ju je zasigurno prihvatila kao jednu od najdražih. Kako i ne bi kada je ova mlada Splićanka poslušala lanjske kritike žirija i nakon prošlogodišnje audicije na kojoj nije prošla, ove godine ponovno prihvatila izazov. Trud joj se isplatio, a kako kaže, prijavila se kako bi se pokazala u najboljem svjetlu i otvorila si vrata u svijet glazbe kojom se želi ubuduće baviti. Valentina sebe ne smatra drugačijom od ostalih kandidata, no, kaže da su joj mnogo puta rekli kako ima karizmu koja je čini posebnom. Od svoje treće godine pjeva, a budući da se uglavnom kretala u društvu, u kojem je pjesma na prvom mjestu, nije ni čudo da je nastavila tim putem. Valentinina najveća podrška u showu "Hrvatska traži zvijezdu" je njezina velika obitelj - mama, tata, dva brata i dvije sestre, te dečko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara