Hugh Grant je zbog britanske legende skoro propustio ulogu koja ga je proslavila

Hugh Grant je zbog britanske legende skoro propustio ulogu koja ga je proslavila
Foto: Press

HUGH GRANT umalo je propustio ulogu u filmu ''Četiri vjenčanja i sprovod'', koja ga je proslavila, otkrio je scenarist filma Richard Curtis.

Curtis je u intervjuu svojoj kćeri Scarlett u sklopu književnog festivala u Cheltenhamu otkrio kako je za tu ulogu želio Alana Rickmana, prenosi The Independent.

Slavni scenarist poznat je po romantičnim komedijama kao što su ''Dnevnik Bridget Jones'', ''Notting Hill'' i ''Zapravo ljubav''.

Curtis je otkrio kako mu je Grant bio dosadan, predobro je izgledao te je bio previše aristokratski za ulogu, zbog čega je preferirao 14 godina starijeg Rickmana. Redatelj filma Mike Newell na kraju je inzistirao da ulogu dobije Grant, a ona je Britanca pretvorila u međunarodnu zvijezdu.

"Bilo je oko 70 ljudi na audiciji za tu ulogu", rekao je Curtis. "Naposljetku ostali su Grant i Rickman", dodao je te otkrio kako je odabrao Alana, ali njegov glas nije bio dovoljan.

Film prati Charlesa koji upoznaje i zaljubljuje se u Carrie (Andie MacDowell), Amerikanku na koju nalijeće na četiri različita vjenčanja i zatim na, očekivano, sprovodu.

Iako je tad žalio odluku da nisu angažirali Rickmana, scenarist se predomislio. "Bio sam u pravu oko svih onih stvari. No i on je bio jako dobar."

Curtis je otkrio i kako je su dvije sporedne radnje iz filma ''Zapravo ljubav'' trebali biti samostalni filmovi. Jednu ideju imao je Hugh Grant, a drugu Colin Firth.

"To su trebala biti dva jako neuspješna filma pa mi je drago da sam uspio najbolje dijelove od oba - 12 minuta od svakog - staviti u 'Zapravo ljubav'", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara