Humanitarni koncert Udruge Debra: Tony, Franka, Nižetić, Massimo i Belan zapjevali za "djecu leptire"

Tekst: P.R.
Foto: Boris Kovačev/Cropix

SINOĆ je na zagrebačkoj Šalati održan veliki humanitarni koncert u organizaciji Udruge Debra, organizacije koja skrbi o "djeci leptirima", osobama oboljelim od bulozne epidermolize. Svoj su glazbeni doprinos ovom plemenitom cilju dali: Tony Cetinski, Massimo Savić, Luka Nižetić, Neno Belan, Franka Batelić te "Zatvor", bend mladog "dječaka leptira", Petra Ramljaka, dok je sav prihod od koncerta doniran obiteljima oboljele djece kojih je u Hrvatskoj oko 50-ak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovoj kampanji i pomoći djeci leptirima iz Udruge Debra. Koristim priliku da zamolim građane za dodatni angažman i podršku oboljeloj djeci i Udruzi", izjavio je za medije Tony Cetinski uoči koncerta  na kojem je sinoć uz svoje kolege s estrade nastupio na dobrotvornom koncertu za pomoć oboljeloj djeci. 

Bulozna epidermoliza teška je genetska bolest, čija je posljedica krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Djecu leptire i običan dodir može boljeti i stvoriti im novo oštećenje, a svaki dan za oboljele od te teške bolesti znači nove rane, nova previjanja, konstantnu bol, kirurške zahvate te stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih, što utječe na život cijele obitelji. U Hrvatskoj ima 50 obitelji, čiji su članovi pogođeni tom bolešću, a prema statistikama se u prosjeku rađa jedno dijete leptir na 17.000 rođenih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara