I ovaj tip želi biti hrvatski predsjednik: Zakonom bi zabranio psovanje Boga

I ovaj tip želi biti hrvatski predsjednik: Zakonom bi zabranio psovanje Boga
Screenshot: YouTube

ZABRANE pobačaja, OIB-a i psovanja Boga tek su dio predizbornog programa profesora i povjesničara Gorana Jurišića, kandidata za predsjednika Republike Hrvatske koji je svoju kandidaturu objavio prije nekoliko mjeseci, ali bez većeg odjeka. Ipak, odjeknuti bi mogao njegov, najblaže rečeno, neobičan i konzervativan program koji može posramiti i najveće konzervativce.

"Ako ovo ne učinimo, Bog bi mogao kazniti naš narod", kaže Jurišić u jednom od dvadesetak videoobraćanja na svom YouTube kanalu. Pod "ovo" misli na niz promjena koje bi, kako kaže, "mogle povratiti hrvatski narod u Božje ruke".

Jurišić, kako tvrdi, u društvo želi vratiti moral i etiku, a Hrvatsku izbaviti iz "svjetskog centra Sodome i Gomore", kako naziva Europsku uniju. Uz uobičajena konzervativna nastojanja da se ženama onemogući pravo na izbor po pitanju pobačaja, ovaj povjesničar odlazi korak dalje, želeći zakonom zabraniti psovanje Boga. "Oslobađanje od ružne navike psovanja biti će vrijedan dio duhovne obnove našeg naroda", piše u njegovom predizbornom programu.

Mikročip i OIB, nema šanse

Dio svojih svjetonazora podijelio je i s više od 400 pratitelja na svojoj službenoj Facebook stranici. "Zalažem se za to da Hrvat postane i bude slobodni čovjek. Protiv sam obilježavanja čovjeka s micro-chipom i identifikacijskim iskaznicama tipa OIB i slično. Protivim se po čovjekovo zdravlje štetnom GMO. Za referendum sam o uporabi GMO-a u Hrvatskoj, za raspisivanje sam referenduma o pobačaju, za kontrolu sam uvoznih stranih cjepiva prije cijepljenja naših ljudi, protivim se prskanju Chemtrailsa na nebu iznad Hrvatske, koji štete ljudskom zdravlju i prirodi, za raspisivanje sam tri zabranjena referenduma i za raspisivanje sam referenduma o neovisnosti Hrvatske narodne banke", gorljivo će Jurišić u jednom od svojih statusa.

Smeta mu i protukandidat Miroslav Škoro.

 "Miroslav Škoro koji na Veliku subotu, dok Isus Krist leži u grobu, zabavlja narod u Showu 'Zvijezde pjevaju' na HRT, sada želi postati predsjednik, a predlaže ga glasnogovornik lažne desnice Velimir Bujanec koji je prije pet godina predlagao Kolindu?" pita se Jurišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara