I wikipedia zna za "rukovanje" prstom u anus

ONLINE enciklopedija wikipedia od nedavno pod pojmom "handshake" nudi, Hrvatima već neko vrijeme poznato, objašnjenje za ono što u svijetu nazivaju "rukovanje".

Riječ je o neobičnom objašnjenju pojma "rukovanje" koje je dao hrvatski sudac u slučaju silovanja američke košarkašice, bivše igračice ŽKK-a Gospić.

"U Hrvatskoj, guranje prsta u anus druge osobe se, prema presudi Županijskog suda od prosinca 2005., smatra radnjom jednakom rukovanju" - navodi se u wikipedijinom odjeljku u kojem inače svi posjetitelji te stranice mogu bilo kojem pojmu dodati svoj podatak o istom, pa se očito netko našalio s presudom koja je "nasmijala" Hrvatsku.

Podsjetimo, riječ je o tragikomičnoj presudi suca Branka Milanovića koji je potkraj 2005. oslobodio poduzetnika Josu Mraovića optužbe za silovanje košarkašice Ilishe Jarett, a presudu je obrazložio riječima kako Mraović košarkašicu nije silovao jer, po Milanoviću, guranje prsta u anus nije silovanje, već je to čin koji bi se mogao poistovjetiti s rukovanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ovoga, u wikipediji možete doznati za još jedan vrlo zanimljiv način komunikacije među ljudima. Radi se cjenkanju stočara koji se dogovaraju oko iznosa na koji će kupac pristati pri kupnji krave.

Autor nije naveo o kojoj se zemlji radi, no tamo se stočari dogovaraju o cijeni goveda tako da prodavač najprije iznese svoju cijenu potencijalnom kupcu, a onda ga ošamari. Ako se kupcu cijena ne sviđa on iznosi svoju ponudu pa šamarom uzvrati prodavaču.

Prodavač i kupac se tako šamaraju sve dok ne postignu dogovor oko cijene nakon čega slijedi rukovanje, ali se ono ipak izvodi u klasičnom smislu riječi, a ne onako kako to vidi sudac spomenuti hrvatski sudac.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara