Ian McKellen napao Hollywood: "Zašto Oscar nikad nije osvojio glumac koji je priznao da je gay?"

Ian McKellen napao Hollywood: "Zašto Oscar nikad nije osvojio glumac koji je priznao da je gay?"

Foto: Instagram

NAKON nominacija za ovogodišnje Oscare, bura oko nejednakosti u filmskom svijetu još uvijek se ne stišava. Mnogi imaju svoje mišljenje o nastaloj situaciji, a jedan od njih je i legendarni Ian McKellen.

Glumac, koji se predstavio široj javnosti ulogom Gandalfa u trilogiji "Gospodara prstenova", u razgovoru je za Guardian izjavio da suosjeća s diskriminiranima jer i sam pripada manjini za koju osjeća da nema jednaka prava u Hollywoodu, homoseksualcima: "Nisu samo tamnoputi oni koji su zanemareni u filmskoj industriji. Prije su to bile žene; zasigurno su to i gayevi još uvijek. To su sve legitimni prigovori, a Oscari su središte tih prigovora, naravno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McKellen smatra da bi glasačko tijelo Akademije trebalo predstavljati svijet kakav je danas: "Ako pokušavate izgraditi glumačku karijeru kao crnac ili Latinoamerikanac u Kaliforniji, gdje su bijelci sada manjina, a procjenjuje vas Akademija gdje je velika većina bijelih, sredovječnih ili starih muškaraca... To je možda pogrešno."

Iako je dvaput bio nominiran za ovu nagradu, McKellen je nijednom nije osvojio. Zapitao se stoga zašto Oscara nikad nije osvojio glumac koji je javno priznao da je gay.

Akademija je prije nekoliko dana objavila planove za velike promjene u svom glasačkom tijelu koje će uključivati udvostručivanje trenutnog broja ženskih glasača i predstavnika manjina do 2020. godine, nedvojbeno pod pritiskom javnosti i glumaca koji su izrazili svoje negodovanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara