"Idu u sigurnu propast": Inspekcija farmerima zatvorila mlin

"Idu u sigurnu propast": Inspekcija farmerima zatvorila mlin
Foto: Press

FARMERI su danas dobili neočekivanog gosta. Posjetila ih je viša inspektorica Sanja Škarić. Naime, inspektorica je zaprimila prijave da farmerima u mlin ulaze životinje te da brašno koje farmeri prodaju klijentima nije posve čisto. Inspektorica je farmerima zatvorila mlin te im oduzela kompletnu klijentovu narudžbu i dnevnik mlina. 

"Ovakvi uvjeti pravljenja brašna mogu dovesti do pojave bolesti, širenja bolesti i zaraze cijeloga sela", nezadovoljna je inspektorica. Farmeri su se složili kako je mlin prljav te da su neodgovorni po tom pitanju. "Malo smo se previše opustili", priznao je Saša. Da životinje ulaze u mlin, inspektorica se i sama uvjerila.

Koze nisu propustile priliku da uđu unutra dok su vrata mlina bila otvorena. "Stanje je jako loše. Nečisto je, uvjeti rada su loši, životinje ulaze u prostor gdje se brašno dobiva i to je razlog zašto sam zatvorila mlin", odlučna je inspektorica. Farmeri sada imaju neko vrijeme da srede mlin dok im inspektorica ne dođe ponovo.

Nedugo nakon odlaska inspektorice klijent je došao po svoju narudžbu koje više nije bilo. "Izigrali su me ovaj put, stvarno do kraja", rekao je klijent te zaključio: "Budućnost im je loša. Idu u sigurnu propast. Farma ne opstaje na takav način." 

Čini se da farmeri nisu zadovoljni poslom koji su obavili s trgovačkim putnikom. Većina ih se slaže da je kupljeno previše duhana, a Maja je posebno nezadovoljna. Kaže da je puno više dukata potrošeno na pušače nego na nepušače te da se zbog toga u njoj javlja inat. "Meni je, što se tiče čokolade, više inat nego potreba", nezadovoljna je Maja, a svoj dio čokolade, kaže, ionako će podijeliti s Mateom.

Ističe da farmeri više misle na sebe nego na životinje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara