Igra koja će pregaziti Pokemon GO stigla i u Hrvatsku

Igra koja će pregaziti Pokemon GO stigla i u Hrvatsku
Screenshot: YouTube

HARRY POTTER: WIZARDS UNITE, nova besplatna mobilna igra prilagođene stvarnosti od Niantica, dostupna je u Hrvatskoj za Android i iOS uređaje. Dolazi od tvoraca megapopularnog Pokemon GO hita koji su ovaj put nadmašili sami sebe i, kako se stvari sada čine, napravili novi hit koji će osvojiti svijet. 

>Stiže nastavak najbolje prošlogodišnje igre za PS4?

>Legendarni tobolčar: Stigla je videoigra koja će vas vratiti u djetinjstvo

Izgleda kako se vraća trend šetanja s mobitelima u rukama i prenosivim punjačima u džepovima i torbicama. Harry Potter: Wizards Unite inspiriran je Wizarding Worldom, što znači da će sve stvari u igri biti uglavnom poznate ljubiteljima popularnog serijala, a većina i onima koji su s njim na neki način bili u doticaju. Kao i Pokemon GO i Ingress, Wizards Unite će koristiti geolokacijske podatke. 

Već u prvih 20-ak minuta vidi se kako Wizards Unite donosi puno više toga od Pokemon GO-a s dosta RPG elemenata. Nekima će to možda biti i previše već u samom upoznavanju s igrom, ali svi oni s nekim igračkim iskustvom ne bi trebali imati nikakvih problema. Kao i u Pokemon GO-u, lovit ćemo stvari, artefakte, stvorenja, pa čak i ljude, koje je po svijetu razbacala magija The Calamity. Na nama je da te stvari prikupimo i vratimo mjesto. 

Sve to ćemo, između ostalog, činiti i bacanjem čarolija, što ćemo činiti prateći određeni uzorak na ekranu prstom. Što to točnije i brže napravimo uzorak, to će magija biti učinkovitija. Puno zanimljivije i dinamičnije od Pokemon GO-a. Posjećivat ćemo taverne, tražiti zastave i sakupljati bedževe te se za cijelo to vrijeme razvijati kao čarobnjaci. U modu s više igrača napadat ćemo tvrđave u timu od pet, a svaki će igrač moći birati jednu od tri profesije, od kojih svaka ima ulogu u timu (auror, profesor, magizoolog).

U kratkom igranju jedino što je bilo primjetno je korištenje energije, i to s negativne strane. Čini se da ćemo često morati posjećivati taverne ili plaćati kako bismo regenerirali energiju koje ima poprilično malo i brzo se troši. Ipak se radi o besplatnoj igri koja prihode ostvaruje uglavnom preko mikrotransakcija. Svaki drugi aspekt igre zasad izgleda odlično i poprilično je zarazna. 

Hoće li Wizards Unite ostvariti uspjeh kao Pokemon GO ili ga možda premašiti, teško je reći. Nitko nije mogao ni zamisliti da će Pokemon GO postati takav hit, ali Wizards Unite je ispoliranija i kompletnija igra, što ne mora nužno značiti da će ostvariti jednak uspjeh, ali zasigurno će biti uspješna. Od izlaska Pokemon GO-a nitko nije uspio napraviti podjednako uspješnu mobilnu AR igru, a Nianitc je sada priču podigao stepenicu više.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara