Igraće karte s Bushovom administracijom hit u New Yorku

IGRAĆE karte s dužnosnicima Bushove administracije, poput karata s najtraženijim zlikovcima režima Sadama Huseina, postale su pravi hit u New Yorku.

Amerikanci su razgrabili karte koje se prodaju u luksuznim buticima Marca Jacobsa i drugim trgovinama u Greenwich Villageu, a stoje 11 američkih dolara, kazali su prodavači. Karte, koje Bushovu administraciju prikazuju u komičnom negativnom svjetlu, nabaviti se mogu i kod uličnih prodavača te na Internetu.

Izrađene po uzoru na špil karata s čelnicima Sadamova režima, koje su prodavane uoči i na početku američke invazije na Irak, karte za asove imaju američkog predsjednika Georgea W. Busha, potpredsjednika Dicka Cheneyja, državnog tužitelja Johna Ashcrofta i ministra obrane Donalda Rumsfelda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sliku na svakoj karti navodi se i neka negativna crtica vezana uz prikazanog dužnosnika.

Cheneyeva karta tako navodi zaradu njegove tvrtke Halliburton u 2000. godini od 36 milijuna dolara te brojku 13.500 - broj stranica dokumenata koje je zatajio američkom Kongresu.
Na karti s guvernerom Floride Jebom Bushom nalazi se pak rečenica koju je predsjednik Bush izrekao tijekom predsjedničkih izbora 2000.: "Jeb me uvjerio da imamo Floridu". Trgovina u Greenwich Villageu nudi također naljepnice za automobile s natpisom "Nitko nije umro kada je Clinton lagao" i "PNP - Pohlepa, Nafta i Pljačka" te dugmad i toaletni papir s predsjednikovom slikom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara