Gaming, Zanimljivosti

Igrao igrice 19 sati dnevno čitav mjesec kako bi oborio svjetski rekord

Igrao igrice 19 sati dnevno čitav mjesec kako bi oborio svjetski rekord
Foto: Twitter

STREAMER Andrew "GiantWaffle" Bodine je tijekom studenog oborio svjetski rekord prenoseći kako igra videoigre više od 570 sati u periodu u 30 dana. U prijevodu, svaki dan je streamao videoigre 19 sati dnevno čitavi mjesec.

Nakon tri mjeseca priprema i 30 dana streamanja kako igra 19 sati dnevno i spava svega tri pol sata dnevno, GiantWaffle postavio je novi rekord. Streamao je kako igra videoigre 572 sata u mjesec dana. Time je za cijela tri sata nadmašio rekord JayBigsa od 569 sati. Igrao je igre poput Death Strandinga, Red Dead Redemptiona 2, Luigi's Mansiona, Escape From Tarkov, Rocket League, Rainbow Six Siege i druge. 

U njegovim očima, iako je svjestan da takav pothvat može ostaviti ozbiljne posljedice po zdravlje, sve se isplatilo: "Gleda me 4 do 10 puta više gledatelja nego prije i sve druge brojke poput pogledanih sati, jedinstvenih pregleda i pretplatnika su puno bolje." Uz veliki uspjeh na samoj Twitch.tv platformi, dospio je i u različite medije, što će mu sigurno pomoći u njegovoj streaming karijeri.

"Znam da nije zdravo igrati 19 sati dnevno, svjestan sam toga. Ljudi često pomiču granice kako bi postavili ili oborili svjetske rekorde. Nije lako. Nikada nije ni trebalo biti lako", izjavio je za Kotaku.

Streameri često pomiču granice. Mnogima se čini da se samo igraju cijeli dan, ali zapravo iza kulisa se odvija puno toga. Čim uzmu pauzu ili ne streamaju neko vrijeme, vidi se osjetan pad broja gledatelja i cjelokupne popularnosti. Većina njih radi na drugom tipu sadržaja i onda kad ne streama, kao što su videi za YouTube ili aktivnosti na društvenim mrežama.

Strah od uzimanja pauze i odmora zbog potencijalnog gubitka gledatelja osjetili su i oni najveći poput Tylera "Ninje" Blevinsa, vjerojatno najpopularnijeg gamera današnjice: "Za vrijeme trajanja ovog intervjua (sat vremena) izgubio sam oko 200 ili 300 pretplatnika. Najduži odmor na kojem sam bio je moj medeni mjesec koji je trajao šest dana. Bilo je pogubno, ali to je bio proračunati rizik."

Problem je sjajno objasnio streamer Ben "professor Broman" Bowman u eseju za Polygon: "Jedina osoba koja može ugasiti kameru je ona koja od nje ima najviše koristi." GiantWaffle je obaranjem rekorda na sebe privukao veliku pozornost što će sigurno značiti i veći broj gledatelja, ali kako bi ih zadržao, morat će nastaviti streamati u visokom tempu sadržaj koji je većini njih zanimljiv. Obaranje rekorda je tako bilo tek početak. Nakon što je uspio postaviti novi rekord, odlučio se pošteno naspavati.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara