Imaju desetero djece: "Tjedno za hranu trošimo 1700 kuna"

Imaju desetero djece: "Tjedno za hranu trošimo 1700 kuna"
Foto: Instagram

PLANIRALI su imati nekoliko djece, no na kraju im se u deset godina rodilo desetero djece.

Cassandra (32) i Jacob Morrise (35) iz američke savezne države Utah danas se svojim prvotnim željama smiju. Priznaju da nisu osjećali da je njihova obitelj kompletna sve dok u srpnju 2019. nisu dobili deseto dijete.

Njihova obitelj uključuje dva para blizanaca i samo jednu kćerku, koja se rodila deveta u travnju 2018. i kojoj su dali ime Lily.

Jacob dizajnira i prodaje uređaje za kućanstvo, a Cassandra je domaćica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cassanda Morrise (@10kidsin10years) on

"Nikad ne bih mijenjao tako veliku obitelj ni za što. Kad smo dobili drugo dijete, mislili smo da nam je to dosta djece. no pokazalo se da nije i bila je to najbolja odluka koju smo donijeli", tvrdi on.

"Na kraju dana mi smo samo normalni roditelji koji imaju desetero djece. Da, zbog toga smo malo drugačiji od drugih, no volimo jedno drugo i svako od njih volimo jednako", dodaje.

Priznaju da čuju razne komentare.

"Neki nas napadaju da smo neodgovorni, no takve komentare lako odbijemo", ističe Jacob.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cassanda Morrise (@10kidsin10years) on

Njihova obitelj sastoji se od desetgodišnjeg Stevena, devetogodišnjeg Christophera, sedmogodišnjih jednojajčanih blizanaca Williama i Ryna, petogodišnjih dvojajčanih blizanaca Spencera i Maxa, četverogodišnjeg Thomasa, trogodišnjeg Henryja, jednogodišnje Lily i šestomjesečnog Petera.

"Ljudi misle da imamo gomilu neodgojene djece koja ne znaju za red jer ih je toliko, no to nije tako. Biti dio ovako velike obitelji je dobra priprema za život jer se uče kompromisu i nošenju s različitim osobnostima. Zbog svega su moja djeca odgojenija", tvrdi Cassandra koja vodi blog o svojoj obitelji.

Inače pripadaju Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana koja zabranjuje kontracepciju. Cassandra tvrdi da je njoj lakše nego drugim roditeljima.

"Starija djeca brinu o mlađoj", kaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cassanda Morrise (@10kidsin10years) on

Ipak, nije sve idealno.

"Kad je riječ o obrocima, moram isplanirati mjesec dana unaprijed obroke. Naša djeca nisu zahtjevna, nemaju alergije pa večere nisu komplicirane. Kuhamo puno juha, pečemo pizze, pripremamo enchilade i salate", tvrdi.

Kako bi se njih dvanaestero nahranilo, tjedno troše 250 dolara (oko 1700 kuna).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara