Indija tajlandskom kralju za rođendan poklanja vrt

INDIJA namjerava stvoriti poseban vrt u gradu Chiang Maiu na sjeveru Tajlanda koji će tajlnadskom kralju Bhuibolu pokloniti za rođendan, objavili su mediji u nedjelju.

Tajlandski monarh koji 5. prosinca 2007. navršava 80. godinu života poznat je kao strastveni ljubitelj hortikulture i rijetkih biljaka.

Indija je jedna od 30 nacija koje će sudjelovati na tromjesečnoj međunarodnoj hortikulturnoj izložbi koja se priređuje u Chiang Maiu u čast kraljeva jubilarna rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Indian Expressa, službeni New Delhi potrošit će oko 350 tisuća dolara kako bi odnjegovala poseban vrt na površini od 200 četvornih metara u Chiang Maiu.

"Vrt će odražavati bit i duh Indije", kaže dužnosnica indijskog ministarstva poljoprivrede Radha Singh.

Kreaciju indijskog vrta nadzirat će indijska Zaklada za očuvanje nacionalne i umjetničke baštine. Vrt će sadržavati tradicionalne elemente indijske arhitekture poput baldahina i cvjetnih oltara, zatim zasade bijelog cvijeća koje se razgleda po mjesečini, vrt onamenata okružen stablima sandalovine te mali trg s drvećem presađenim iz Bodhgaye, čuvenog budističkog svetišta u Indiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara