Indijski sud izdao nalog za uhićenje Richarda Gerea i Shilpe Shelty

Prema indijskom zakonu, onoga koji se ogriješi o isti na način na koji je to Gere učinio poljubivši i zagrlivši glumicu nedavno u indijskom New Delhiju, kada su zajedno sudjelovali u akciji senzibiliziranja javnosti o važnosti borbe protiv HIV-a, čeka i do tri mjeseca zatvora ili novčana kazna. Ili oboje.

Ovakvi su slučajevi koji se u Indiji vode protiv celebrityja česta pojava, a još uvijek nije poznato kako će to utjecati na 57-godišnjeg Gerea, inače čestog posjetitelja Indije. Prošli tjedan razjareni su stanovnici u nekoliko indijskih gradova organizirali okupljanja na kojima su palili fotografije Gerea i 31-godišnje Shetty.

Organizator događaja na kojemu se incident dogodio, Parmeshwar Godrej, naloge za uhićenjem i prašinu koja se digla u vezi glumaca nazvao je "odvraćanjem pažnje od puno važnijih stvari", s čime se složila i indijska glumica, kazavši kako njezin zagrljaj s Gereom nije bio "sramotan", te dodavši kako bi se javnost više trebala usmjeriti na obrazovanje građana o AIDS-u, nego o takvim stvarima.

Shilpe Shelty, u Indiji već niz godina slavljena kao velika glumica, internacionalnom je zvijezdom postala nakon pojavljivanja u britanskom izdanju "Big Brothera" sa slavnim osobama, gdje je bila izložena rasističkom zlostavljanju koje je šokiralo tamošnju javnost. Osvojivši simpatije gledatelja, Shelty je u istom showu odnijela pobjedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara