Inovativni Segway grabi dalje

SEGWAY predstavljen 2001. godine još uvijek se smatra najinovativnijim prijevoznim sredstvom predstavljenim u posljednjih desetak godina. Toliko inovativnim da umjesto precizne klasifikacije ima i dalje status osobnog transportera. Kako god bilo, novi modeli su na obzoru.

Ovih dana Segway je američkom tržištu predstavio novu liniju proizvoda. Preciznije radi se o dva modela, i2 i x2, koji su dostupni u nekoliko izvedbi. Glavna novost je bolje prikrivanje elektronike i elegantniji izgled, dok u pogledu tehničkih karakteristika transporteri dobivaju nekoliko novih funkcija.


Segway i2 u Police izvedbi

Model i2 je nasljednik nekadašnjeg osnovnog modela i180. Radi se o cestovnoj izvedbi koja se na američkom tržištu nudi i u specijalnoj policijskoj izvedbi. Također, proizvođač je predvidio i svojevrsnu dostavnu verziju.

Ukupna masa je i dalje 118 kg, maksimalna brzina 20 km/h, a akcijski radijus 24 do 39 km, ovisno o stilu vožnje. Novost je bežični InfoKey kontroler putem kojeg se nude osnovni parametri vožnje, ali i zaštita od krađe. 


Segway x2 je nainteresantniji golferima

X2 je nasljednik modela XT, a osnona karakteristika mu je prilagodba terenskoj vožnji. Inovativni avanturista je opremljen višenamjenskim pneumaticima i robusnijom zaštitom. Maksimalna brzina ostala je ista kao i kod cestovne izvedbe, a jedine promjene su u radijusu kretanja. X2, ovisno o podlozi prelazi između 16 i 22,5 km s jednim punjenjem li-ion baterija, što je osjetno više od prethodnika.

Karakterizira ga povećana nosivost koja iznosi maksimalno 118 kg. Od jesenu u ponudi će biti i Adventure izvedba (naslovna fotografija) opremljena LED osvjetljenjem, nosačima za prtljagu i torbicom za osobne stvari.

Segway i2 na američkom tržištu stoji 4.995 USD (cca 28.500 kn), dok je x2 dostupan po cijeni od 5.495 USD (cca 31.500 kn).

Više informacija moguće je naći na službenim stranicama ili kod ovlaštenog distributera za Hrvatsku. To je tvrtka Haby iz Zagreba. U svakom slučaju možete računati na cijenu od čak 40.000 do 50.000 kn bez PDV-a, koliko se stajali modeli predstavljeni na ovogodišnjem ZG Auto Show-u.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara