Inozemni uspjesi Ede Maajke

Talijanska underground hip-hop radio postaja Street Beat nedavno je po prvi put u eter pustila Edinu pjesmu "Nikad više", koju je popratio prilog o njegovom radu i popularnosti na području Balkana. Urednike te radio postaje posebno je zainteresirala Edina priča o uspjehu, tj. kako je kao ratni izbjeglica iz Bosne uspio postići takav uspjeh.

Podaci o emitiranju Edinih pjesama stižu i iz Nizozemske, a u Slovačkoj i Češkoj je, navodno, već duže vrijeme omiljen, a tamošnjim slušateljima nimalo ne smeta repanje na hrvatskom jeziku (valjda su zbog Karme i Colonije već oguglali na jezičnu barijeru).

Edo je ovih dana primio poziv za suradnju od najpopularnijeg slovačkog repera Viktora Hazarda a.k.a. DJ Amena, koji je zaslužan za objavljivanje najpopularnije hip-hop kompilacije u Slovačkoj i Češkoj, "Rapsuperstar Mixtape Vol. 1".

Edina pjesma uvrštena je na drugo izdanje spomenute kompilacije, koja je objavljena pod etiketom Universala, diskografske kuće poznate po suradnji s najvećim svjetskim glazbenim imenima.

Kako će Maajka iskoristiti ovo zahuktavanje na širem europskom području, znat ćemo uskoro.

D. K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara