Instagram napokon uvodi opciju koja će mnogima olakšati život

Instagram napokon uvodi opciju koja će mnogima olakšati život
Foto: 123rf/Twitter

IAKO brojne aplikacije za dopisivanje već duže vremena imaju opciju slanja i primanja poruka na svim uređajima, poruke na Instagramu korisnici zasad mogu slati samo preko mobitela. Izvršni direktor Instagrama, Adam Mosseri, najavio je da će se to uskoro promijeniti. 

Instagram već neko vrijeme testira ovu opciju, a sad su je počeli uvoditi. Zasad je dostupna manjem broju korisnika, ali je Mosseri naveo da se nada kako će, nakon testnog perioda tijekom kojeg će se uvjeriti da sve radi kako treba, postati dostupna svima.  

Web verzija trebala bi imati jednake opcije kao i ona na mobitelu. Korisnici će moći odgovarati na poruke, započinjati nove razgovore (individualne i grupne), a poruke će se moći lajkati i u njima će se moći dijeliti fotografije s računala. Ako korisnici na svom računalu odaberu tu opciju, o pristiglim porukama će im dolaziti i notifikacija. 

Ova bi opcija mogla znatno olakšati život poslovnim korisnicima i influencerima koji sa svojom publikom često komuniciraju putem privatnih poruka. 
Inače, Instagram opciju direktnih poruka i web verziju ima još od 2013. pa mnogima nije jasno zašto im je trebalo toliko dugo da to povežu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara