Internetom se širi izazov koji navodno mogu ispuniti samo žene, možete li vi?

Internetom se širi izazov koji navodno mogu ispuniti samo žene, možete li vi?
Screenshot: Youtube

DRUŠTVENIM mrežama počeo se širiti neobičan viralni izazov koji navodno mogu izvesti samo žene, dakle ne i muškarci. Vrlo je jednostavan, a sve što vam treba da ga pokušate izvesti su zid i stolica. 

Potrebno je da stanete točno ispred zida, tako da gledate u njega, i napravite tri koraka unatrag (stopala stavite jedno iza drugog tako da vam je jedan korak jednak jednoj dužini stopala kao u videu). Nagnite se pod kutom od 90 stupnjeva tako da tjemenom dodirujete zid. Između sebe i zida postavite stolicu, a zatim je podignite na prsa dok vam glava i dalje dodiruje zid. 

Vrijeme je za izazov: možete li se uspraviti držeći stolicu na prsima?

Navodno ovaj izazov mogu ispuniti samo žene, a, kako prenosi The Sun, znanstvenici imaju nekoliko teorija zašto je tako. 

Jedni tvrde da je problem u centru za ravnotežu koji je kod žena postavljen nekoliko centimetara niže nego kod muškaraca, dok drugi smatraju da je stvar u dužini stopala koja je kod muškaraca veća. 

"Ženama je centar mase bliži kukovima, dok je kod muškaraca postavljen nešto više. Kad se žene nagnu nad stolicom, njihova je masa centrirana iznad njihovih stopala, a kad se muškarci nagnu, njihova je masa centrirana iznad stolice", objasnio je znanstvenik Jeremy Johnson. 

Potvrdio je da je centar za ravnotežu kod žena smješten nešto niže, no on smatra da to nema veze kad se radi o izvođenju ovoga. Dužina stopala, po njemu, ima veze jer su ženska stopala kraća od muških pa se oni s tri koraka unatrag postavljaju dalje od zida. 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara