INTERVJU Indira nakon 21 godine u Coloniji: "Sad se pitam jesam li trebala ranije krenuti solo"

INTERVJU Indira nakon 21 godine u Coloniji: "Sad se pitam jesam li trebala ranije krenuti solo"

Foto: Press

NAKON Voicea u čijoj je drugoj sezoni njena kandidatkinja Ruža Janjiš odnijela pobjedu, Indira Levak večeras će biti u žiriju Zvjezdica. Iza nje je 20 godina uspješne glazbene karijere pa je jasno da ima mnogo toga za prenijeti mlađim generacijama.

Indira je u intervjuu za Index otkrila kako se snašla u showu sa starosjediocima Lukom Nižetićem, Enisom Bešlagićem i Zdravkom Šljivcem, što misli o karijeri najmlađe članice žirija Mije Negovetić i je li lakše biti solo glazbenik ili član benda.

Vi i Mia ste novi članovi žirija ove sezone, kako ste se snašle sa "starosjediocima" kojima je ovo već treća sezona?

Ma snašle smo se savršeno, kad dođemo nas dvije u studio sve ih sredimo, hahahaha! Odličan je cijeli tim, baš su nas dobro spojili. Svatko ima ono nešto svoje po čemu je prepoznatljiv, a svi smo uvijek spremni za zezanciju i smijeh! Veselje se osjeti na svakom snimanju, a to je jako bitno za show ovog tipa.

Jeste li strogi u ocjenjivanju? Tko je najstroži član žirija?

Pravedna sam i uzimam u obzir sve faktore kod ocjenjivanja. Nije isti pristup kad vam dođe mališan star četiri godine i ne zna što mu se upravo događa ili kad vam dođe tinejdžer koji je već svjestan svojih mogućnosti i zna prepoznati je li nešto izveo dobro ili loše, a tko je najstroži morat ćete otkriti sami i to već ove subote na RTL-u!

Je li vam teško reći nekome da nastup nije bio dobar ili uputiti neku kritiku?

Kritika se može reći na više načina. Želja mi je pomoći i usmjeriti ovu divnu dječicu te im pomoći da budu bolji. Kada pristupate čistog srca, puni emocija i empatije, to svako dijete razumije i osjeti na pravi način. A da imam teških trenutaka, knedla u grlu i suzice u oku... Naravno da imam.

Jeste li pronašli već nekog kandidata koji vas je oduševio?

Uuuu da jednog...imam nekoliko favorita već sada! Razmišljam da ih uzmem za back vokale, a našla sam i potencijalnu zamjenu za sebe, kad teta Ira ode u penziju, hahahaha!

Kao što smo već spomenuli, s vama je u žiriju i pobjednica prve sezone Mia Negovetić. Kako komentirate njen put nakon showa?

Mia je divna djevojčica, lijepo odgojena s obje noge čvrsto na zemlji što je jako bitno u ovom poslu, jer ponekad vam ta jaka svjetla reflektora mogu zamutiti vid. Njoj se sve događa s razlogom i zasluženo. Želim joj mnogo sreće na glazbenom putovanju koje je tek započela.

Da je postojao ovakav show u Vašem djetinjstvu, biste li se prijavili na njega?

Bih, sigurno! Glazba je moja ljubav, ja sam u srcu vesela i jedino to znam, pjevati i veseliti se... Samo mi pokažite binu i mikrofon, haha!

Što biste poručili klincima koji sanjaju o karijeri kakvu vi imate?

Rekla bih im da iza dvadeset i dvije godine uspješne karijere stoji žena koja gotovo svaki dan trenira i radi na sebi. Nikada u karijeri ne prestajemo učiti i truditi se. Bez toga nema uspjeha koliko god bili talentirani. I nikada ne odustajte!

Uskoro će biti godina dana otkako ste nakon 21 godine u Coloniji odlučili krenuti u solo vode. Jeste li zadovoljni reakcijama publike na singlove koje ste u međuvremenu objavili?

Reakcije publike bolje su od očekivanog, sad se pitam jesam li trebala ranije krenuti solo i ostvariti se i kao autor tekstova koje pjevam?! Toliko pozitive i lijepih poruka svakodnevno primam na mojoj Facebook stranici Indira Forza, još ću se umisliti nakon 22 godine karijere.

Posljednjih godinu dana surađujete s Branimirom Mihaljevićem, autorom pjesme koja će nas predstavljati na Eurosongu. Sviđa li vam se pjesma Crazy, kakve su vaše prognoze?

S obzirom na suradnju još sam nekako emotivnija kada je u pitanju pjesma Crazy, ipak je to moja ekipa. Ja sam uvijek uz naš tim koji odlazi na Eurosong. Mislim da svakako treba dati podršku izvođačima koji se upuste u ovu europsku glazbenu priču. Franki i cijelom timu želim puno sreće i navijat ću za njih!

Osim glazbom, bavite se i dizajnom namještaja, imate li uz Zvjezdice i solo karijeru vremena trenutno za to?

Uvijek nađem vremena za ono što volim i što me ispunjava. Stalno nešto crtam i veseli me svaki realizirani komad. Kad se dobro organiziram imam vremena i za dizajn, pisanje tekstova, treniranje, pospremanje stana, kuhanje, peglanje, a i za shopping ! A najviše vremena ipak izdvajam za glazbu, pogotovo jer sam trenutno u studiju i snimam 13 album u karijeri, odnosno prvi samostalni! I koncerti su tu, a gdje me možete vidjeti i slušati pratite na mom Facebooku Indira Forza... i ne, nisam Superwoman, ja sam Indira koja voli raditi i uistinu uživa u životu! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara