Ipak je istina: Joško Svaguša se razvodi!

Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

JOŠKO SVAGUŠA se razvodi! Premda o privatnom životu ne želi, Index pouzdano doznaje da je stvar dospjela do suda. Time su se konačno konkretizirale glasine koje Splitom kruže posljednjih godinu i nešto dana. 

GPS veza

"Razvod?! Ma di ste me sad našli o tome...", nije se moglo od Svagija izvući ni slovo. Ipak, burni noćni život donedavnog predsjednika Hajduka i šefa slastičarske industrije Bobis nije prošao nezapaženo. Bilo je tako i prije koji mjesec kad je izvjesna šinjorina Svagijevom BMW X-peticom zakačila automobil u prolasku... Ispalo je da riječ o rođakinji, Svagijeva ljubav na zadnjem sjedalu nije se ni spomenula... 

Svaguša je, kako Index doznaje, naprosto opsjednut svojom djevojkom Dajanom Stojić, kojoj su prije godinu i nešto na podvozju automobila otkrili - GPS uređaj za praćenje. Svaguša je Indexu izjavio kako sigurno neće naći njegove otiske, Stojićka je, pak, tvrdila da nema pojma tko joj je to mogao staviti i da je Svagušu zadnji put vidjela prije godinu dana. Reklo bi se, ništa dalje od istine.

"Kerum mi nije dužan"

Par je nastavio svoju burnu romansu, na potpuni očaj Svagijeve obitelji. Otac Mirko napao je  Keruma, svašta mu izgovorio, optužio ga za raspad sinovljevog braka. Pričalo se čak i da ga je razvlastio u Bobisu i potjerao iz kuće, no to nam je Svaguša demantirao. Je li uistinu rekao istinu?

Po njemu ni sad nema nikakvih problema ni s familijom, a ni sa starim partnerom Kerumom. Pričalo se da je stvar među njima pukla zbog Kerumove nespremnosti da riješi nagomilane dugove. Navodno je u pitanju 600 tisuća eura. "Kerum mi ništa nije dužan", ustvrdio je Svaguša. Svaka čast.

Ni dalje ne želi otkriti zašto je onako brzinski popušio korpu u Hajduku. Pričalo se da je spor izbio zbog "zuba" na transferima Ibričića i Strinića. "Ma kakvi, nema to veze. Transferi su tek kasnije dogovarani", opravdava se Svagi.

Hajdukovih 100 godina propustio zbog bolesti

Nismo ga vidjeli na proslavi 100 godina Hajduka. Dojučerašnjeg predsjednika?! "Uhvatila me prehlada pa sam ostao kući. To je cijela priča, dobio sam poziv, ali nisam otišao zbog bolesti. Nema smisla da se od ovoga radi bilo kakva afera, jer afere nema", uvjerava Svaguša.

Hm. A što je s Gradskim vijećem? Ne saziva se jer Kerum nema vjere da ga Svagi neće izdati. Zbog toga su propuštena imenovanja čelnih ljudi Etnografskog muzeja i Galerije umjetnina, no to je očito manja šteta, nego da Svaguša ne digne ruku za neke po Keruma životno važne točke, poput Zapadne obale. Stvarno, za koga Svagi misli dignuti ruku. Hoće li poslušati Keruma?

"Mi smo stari prijatelji, nema tu nikakvog sukoba", galantno se Svaguša izvlačio cijelo vrijeme, no nekako nas baš i nije uvjerio.

Večer u Scali

S Kerumom se krvnički posvađao. Svašta su jedan drugom izgovorili. Nije se rječnik birao. A Kerumu je Fani postavila ultimatum. Ili ja, ili Svagi. Gradonačelnik je dugo lomio svoju bećarsku dušu, teško mu se bilo odreći prijatelja s kojim je tolike noći propio. No, konačno je i to prelomio. Vratio se Fani, a Svagušu zaboravio. I Livaju. Njih dvojicu sada viđaju stalno zajedno, Keruma nigdje na vidiku.

Svagi se okrenuo svojoj staroj ljubavi. Odrekao se čašice, jede samo ribu, navodno je i liniju prilično stesao, a svojoj dragoj priuštio je i nezaboravni provod u milanskoj Scali. Nažalost, nismo doznali koja je opera bila u pitanju, ali nema sumnje da je zaljubljeni par uživao u svakoj sekundi te romantične večeri... 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara