"Islamski NLO smrti" na Sudnji dan dolazi uništiti svijet

Foto: Monarca Lynn Merrifield
Screenshot, video: YouTube

RIJETKO ćete se kad susresti s religijskom zajednicom koja ne samo da se zanima za NLO-e, već u njih "vjeruje", i to ne samo u spiritualnom smislu. "Nation of Islam" je upravo takva grupa, a predvodi je kontroverzni Louis Farrakhan, prenosi AOLNews.

Zajednicu je još 1930. godine u Detroitu osnovao Wallace Dodd Fard. Kako to obično biva, njegovi su sljedbenici vjerovali da je Fard (kasnije si je u ime dodao i "Muhammad") utjelovljenje Boga na Zemlji, dok je njegov učenik i nasljednik Elijah Poole (kasnije također dodao "Muhammad") u Fardu vidio glasnogovornika Boga ili Alaha.

Sljedbenici zajednice "Nation of Islam" za sebe vjeruju da su potomci izgubljenog afričkog naroda, koji je porobljen i iskorištavan od strane bijelih neprijatelja koje nazivaju "vragovi".

Teška zadaća restauracije ponosa i slave tog naroda pala je na Farda i Poolea. Zajednica je s vremenom pronašla novog vođu, Louisa Farrakhana, bivšeg pjevača, plesača i violinista, koji je 1981. preuzeo vodstvo i odmah počeo izazivati probleme nacionalističkim i rasističkim izjavama o Židovima, kao i promoviranjem superiornosti crne rase nad svim ostalima.

"Nation of Islam" (s oko 50.000 članova), naravno, nije isto što i islam (svjetska religija sa oko 2 milijarde sljedbenika), a između to dvoje postoje i neke vrlo bitne razlike. Dok muslimani vjeruju u jednog boga, bez "sina" ili drugih oblika njegovog utjelovljenja, Farrakhanovi sljedbenici vjeruju kako se njihov bog pojavio u obliku čovjeka, Farda, i spremno ističu nadmoć jedne rase nad drugima.

Tu dolazimo do prilično neobičnog obrata i spoja s modernom teorijom urote o izvanzemaljcima - priče o gigantskoj letjelici u Zemljinoj orbiti, koju Elijah Muhammad naziva "Mother Plane". NLO-i su jedna od temeljnih stavki u vjerovanjima Fardove zajednice, no također napominju da se, u njihovim pričama, ne radi o izvanzemaljcima, već o ljudima, koji su te "kotače" izgradili uslijed božanskog nadahnuća, prije mnogo, mnogo godina.

Prema njihovoj mitologiji, originalni i prvi "kotač" izgradili su znanstvenici s otoka koji se danas naziva Japan, a vrijednost u zlatu iznosi mu oko 15 milijardi dolara. Namjena im je bila - kreiranje planina na planetu Zemlja. Problem je u tome što njihove priče zapravo ne odgovaraju na neka temeljna pitanja, poput:

- tko je prije više tisuća godina imao tehnologiju kojom bi bio u stanju izgraditi okrugle "leteće kotače" koji bi bili u stanju putovati u svemir
- kamo su sve te naprave nestale i radi li se o istim NLO-ima koje poznajemo iz modernih priča i svjedočanstava
- zašto bi itko osmislio i izgradio takve strojeve samo kako bi gradio planine

Farrakhan tvrdi da su mnogi dali svoje živote jer vlade svijeta tajnu o tim letjelicama žele zadržati podalje od javnosti. Plan mu je američku vladu natjerati na objavljivanje svih dokumenata koji bi dokazali postojanje stvarnih letjelica, a za pomoć je kontaktirao i razna društva koja se bave istim problemom, ali ne s religijskog aspekta. Namjerava im pomoći financiranjem istraživanja i pružanjem podrške u javnosti. Ipak, zajednica također vjeruje i u to da će se NLO-i pojaviti na sam Sudnji dan i uništiti svijet.

Njihove se priče i mitologija djelomično temelje i na priči o Ezekijelu, židovskom proroku, i njegovom susretu s Bogom, koji se na nebu pojavio u "kočiji s četiri kotača". Fard je svoje sljedbenike poučio o svim detaljima tih "kotača", sve do opisa materijala od kojih su načinjeni, kao i da su izvorno nastali na Zemlji. Kao dodatak, navode da život postoji i na drugim planetima, dok je Mars (bio?) dom visokorazvijenoj civilizaciji.

Velika letjelica iz orbite navodno je promjera oko 800 metara, visine kilometar i pol, a nosi 1500 manjih letjelica. Svi su detalji, nacrti i dijagrami, kao i spisi, navodno ukradeni, a odnio je ni manje ni više nego FBI, koji se jednog dana pojavio na vratima njihovog hrama i obavio premetačinu.

Farrakhan nastavlja s uobičajenim scenarijem u svom govoru iz Chicaga, u kojem spominje svoju viziju ili susret s Bogom, iz 1985. godine, kad je navodno posjetio jedan od nebeskih "kotača" i čuo glas Elijaha Muhammada. Na konvencijama koje posjećuje ne bave se samo govorima - organizirana je i znanstvena analiza problematike, a mnogi su stručnjaci za NLO-e imali priliku predstaviti svoje teorije.

Vođe zajednice iskoristili su i nedavno objavljen video, za koji se kasnije pokazalo da je najobičnija prijevara, na kojem NLO lebdi iznad Kupole na stijeni, što su protumačili kao znak da se spremaju velike promjene tijekom kojih će se sve svjetske religije spojiti u jednu. Zvanu "Nation of Islam", ako se pita Farrakhana, koji i dalje upozorava na uništenje koje će NLO-i sijati po "bijeloj Americi".

Prema njemu, ali i mišljenju Ishmaela Muhammada, svjetske su vlade počele objavljivati svoje dokumente o NLO-ima jer "znaju da će vrlo brzo doći do kontakta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara