Isprobajte novo energetsko piće - sok od kiselih krastavaca

Foto: Ilustracija

SPORTAŠI su oduvijek znali i hrabro koristili sve moguće narodne lijekove, bilo da se radilo o stavljanju maslaca na opekotinu ili zemlje na posjekotinu. Oni čine sve potrebno da bi u što boljem stanju i rezultatu završili utakmicu ili utrku. Sportaši su za tajnu soka od kiselih krastavaca znali prije nego što su znanstvenici potvrdili njegovu vrijednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blagotvornost soka od kiselih krastavaca nije ništa novo. Koristi se već desetljećima, a mediji su se raspisali o njemu prije 11 godina kad je trener američkog nogometa Rick Burkholder otkrio da mu je ova tekućina bila tajno oružje u pobjedi njegovog tima filadelfijskih Eagelsa protiv teksaških Cowboysa. Utakmica se igrala u Teksasu i unatoč vrlo visokim temperaturama, igrači Eagelsa su puno bolje podnijeli naporne vremenske uvjete. Imali su znatno manje ozljeda te naposljetku pobijedili.

Učinkovitost soka od kiselih krastavaca je nedavno dokazana i istraživanjem, javljaju američki mediji. Subjekti su vježbali do stadija blage dehidracije te su im potaknuti grčevi. Oni koji su pili sok krastavaca osjetili su olakšanje kroz 85 sekundi, što je gotovo dvaput brže nego što je slučaj s vodom ili drugim energetskim pićima.

Nutricionisti tvrde da je sok od kiselih krastavaca prirodan izvor natrija i mnogih drugih elektrolita. Natrij je jedan od sastojaka znoja, pa je sasvim logično da ona količina koju unesemo sokom nadomješta količina natrija izgubljenu znojenjem te čak pomaže pri zadržavanju vode u organizmu.

U SAD-u se 2006. počeo u bočicama proizvoditi sok od kiselih krastavaca i prodaja mu samo raste. Sad kad su znanstvenici potvrdili njegov blagotvoran učinak na organizam, dvaput razmislite prije nego prolijete zdravu tekućinu kad pojedete krastavce iz zimnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara