Istina o kultnoj sceni iz Prijatelja: Za sve je kriva greška na snimanju

Istina o kultnoj sceni iz Prijatelja: Za sve je kriva greška na snimanju
Screenshot: Youtube

SRETNA vijest za sve obožavatelje kultne serije Prijatelji je da je izašla knjiga u kojoj možete pročitati nikada do sada objavljene činjenice i tajne serije. Generacija Prijatelji: Pogled u seriju koja je definirala televiziju (Generation Friends: An inside look at the Show That Defined Television) je djelo povjesničara Saula Austerlitza, stručnjaka za pop kulturu.

Povjesničar je za potrebe knjige intervjuirao tvorce serije, pisce, producente i glumce. Ova knjiga sve obožavatelje serije vraća ravno na narančasti kauč u Central perku, prenosi On air with Ryan.

U knjizi pisac otkriva deset najpoznatijih trenutaka u seriji koji se zamalo nisu dogodili. Da nije bilo Davida Schwimmera (Ross Geller) i jedne sitne greške u interpretaciji, ne bi bilo ni šokantnog finala četvrte sezone. Svaki posvećeni obožavatelj zna da se epizoda The One With Ross’s Wedding završava tako što Ross izgovara Rachelino ime umjesto imena svoje mlade.

Prema riječima pisca knjige, producenti i scenaristi nisu imali ideju kako završiti četvrtu sezonu, sve dok ih David Schwimmer nije nadahnuo svojom pogrešno izgovorenom replikom u jednoj od prvih epizoda četvrte sezone. Dok su učili scenarij, Schwimmer je rekao: "Rachel, taksi je stigao", umjesto: "Emily, taksi je stigao." Tada je producent Greg Malins došao na ideju kako završiti sezonu.

"Za nekoga tko naizgled živi stresan život, sa znojem koji mu se konstantno slijeva niz čelo, Ross je u trenutku kada griješi maksimalno pribran. Kao da su njegove usne izgovorile istinu koju ostatak njegove osobnosti nije htio priznati i on upada u trenutačno stanje smirenosti", objašnjava Austerlitz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara