Istraživačka ekspedicija Borisa Veličana "2700 kilometara pješačenja stazama Mirka Seljana"

Časopis National Geographic Hrvatska najavio je danas istraživačkofotografsko žurnalistički poduhvat pješačenja stazama Mirka Seljana u duljini od 2700 kilometara koji će pod njihovim pokroviteljstvom izvesti Boris Veličan, dvadesetsedmogodišnji student treće godine produkcije za zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. L

Riječ je o praćenju velikih istraživačkih pothvata koji su činili legendarni, na žalost nedovoljno poznati hrvatski istraživači iz Karlovca - braća Mirko i Stjepan Seljan, priopćio je National Geographic Hrvatska.

Boris Veličan će 30. lipnja krenuti pješice od St. Petesburga u Rusiji preko Estonije, Litve, Latvije, Poljske, Njemačke do Pariza. Taj put od 2700 kilometara je 1898. na isti način prešao Mirko Seljan i trebalo mu je 110 dana. Boris Veličan računa da će mu trebati između 100 i 120 dana. Na svom pješačkom pothvatu kamerom i perom bilježit će kako danas izgledaju ti krajevi kojima je prije više od stoljeća prošao Mirko Seljan.

Reportažu o tome, kao i usporedbe tih krajeva iz vremena braće Seljan i vremena današnje ujedinjene Europe, moći će se po povratku Borisa Veličana pročitati u National Geographicu Hrvatska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borisu Veličanu to će biti peta istraživačka ekspedicija, ali prva za National Geographic Hrvatska. Do sada je putovao po Peruu i Boliviji, od Hrvatske do Maroka, putevima svile i do zemlje izlazećeg sunca - Japana.

Za ovaj nesvakidašnji pothvat Veličan se počeo pripremati u studenome prošle godine.

(Hina) pp/xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara