Iz Grada poručuju: "Ultra ostaje u Splitu"

Iz Grada poručuju: "Ultra ostaje u Splitu"

 Foto: Press

SPLITSKE tvrtke i institucije uključene u organizaciju Ultre sudjelovale su na sastanku održanom u prostorijama Gradske uprave Grada Splita.

"Ne možemo se s drugim europskim gradovima natjecati u iznosima gradskih proračuna, ali definitivno možemo u logističkoj podršci koje naše gradske službe pružaju Ultri", zaključio je zamjenik gradonačelnika, Goran Kovačević. 

Zbog, kako kaže, visoke razine organiziranosti i tehničke opremljenosti svih gradskih službi, Kovačević smatra da će najbolji svjetski festival elektronske glazbe još dugo ostati u Splitu.

"Te činjenice su svjesni i organizatori pa se s opravdanim razlogom nadam da će Ultra još dugo ostati u Splitu“, rekao je i dodao da su posjetitelji Festivala fini i pristojni mladi ljudi koji žele upoznati Split te njegovu povijest i kulturu. Splićani su prigrlili Ultru i svake se godine raduju tom događaju, smatra zamjenik gradonačelnika Splita. 

Napomenuo je i da je u tri festivalska dana gradski proračun postao bogatiji za pola milijuna kuna. Na sastanku je sudjelovala i direktorica Turističke zajednice Grada Splita, Alijana Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspolažemo s brojkom od 75 tisuća ostvarenih noćenja u gradu za vrijeme trajanja Ultre, a prema podacima organizatora festivala, u tri dana odvijanja festivala bilo je 150 tisuća posjetitelja. Prosječna dužina boravka posjetitelja Ultre u Splitu se produžila na 5 i pol dana, te, prema podacima organizatora, posjetitelj prosječno potroši 124 eura dnevno", rekla je Vukšić i posebno istaknula ogromne marketinške efekte Ultre.

Predstavnik organizatora Ultre, Marin Grubišić, rekao je da ne može odgovoriti na pitanje hoće li festival ostati u Splitu nakon 2017. godine, ali je istaknuo vrhunsku logističku podršku koju Grad Split pruža te kazao da je to "nešto što drugi gradovi teško mogu pružiti".

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara