Izbor za Miss Hrvatske 1999. se nije održao - sjećate li se tog skandala?

Izbor za Miss Hrvatske 1999. se nije održao - sjećate li se tog skandala?
Screenshot: YouTube

PROŠLO je dvadeset godina otkako je na izboru za Miss svijeta Hrvatsku predstavljala Ivana Petković. Te 1999. godine nije bilo izbora za Miss Hrvatske, budući da se znalo tko će biti predstavnica. Hrvatsku je 1999. godine predstavljala prva pratilja Miss Hrvatske 1998. godine. Petković je, stoga, ni kriva ni dužna, završila u najvećem skandalu u povijesti izbora ljepote u Hrvatskoj.

Najljepšom ženom Hrvatske 1998. godine proglašena je Lejla Šehović, a nekoliko dana nakon izbora direkcija je objavila da Lejla ipak nije Miss. Šehovićeva je odmah sazvala konferenciju za novinare i kazala da je očito problem u tome što je ona muslimanske vjeroispovijesti te najavila tužbu protiv direkcije izbora. Nakon nekoliko dana medijskog skandala u tiskanim medijima i na televiziji, odlučeno je da Lejla ipak ide na izbor. Tamo nije postigla uspjeh, ali je zato Ivana Petković sljedeće godine ušla u top deset.

Ivana je prije nekoliko godina svom prezimenu dodala i ono Čevra te je sretna supruga i majka. I dalje je lijepa kao i prije dvadeset godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara