Izdavač "ljubića" želi patentirati "romantični poljubac"

Foto: Ilustracija, Harlequin

HARLEQUIN Enterprises, poznati izdavač "ljubića", predao je prijavu za patentiranje "romantičnog poljupca". Harlequin mjesečno izda oko 110 novih romana, koji se čitaju u preko 115 zemalja svijeta. Nadaju se da će im Ured za patente ozbiljno razmotriti prijavu, a kažu kako poljubac ne namjeravaju naplaćivati. "Odobrite li nam patent, poljubac ćemo automatski 'staviti na raspolaganje' građanima svijeta, a sve u interesu širenja ljubavi, kako bi svijet postao bolje mjesto", stoji u prijavi.

Michelle Renaud, zadužena za odnose s javnošću, naglašava kako nemaju nikakvu namjeru izvlačiti financijsku korist, te da se takav stav tvrtke nikada neće promijeniti.

Prijava se sastoji od sedam stranica teksta i dijagrama, kojima se detaljno opisuje metoda pod nazivom "Poljubac". Tehniku su dalje razložili na tri koraka, koji govore o pravilnom položaju lica, usana i potrebnom pritisku.

Reanud vjeruje da će ovom akcijom ljubavnike svijeta potaknuti na promišljanje i eventualno novi pristup ljubljenju. "Ljubljenje je postalo mlaka, svakodnevna navika, kojoj nedostaje ona strast potrebna za odličan poljubac. Zato smo razvili svoju verziju i predali zahtjev za patent", pojašnjava.

Ipak, rijetko tko vjeruje da će im prijava proći, prvenstveno jer im nedostaje točka koja navodi kojim su točno inovacijama unaprijedili postojeći izum. No, potrude li se i ubace par novih ili zanimljivih detalja, možda im i uspije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara