Izgledom po glasove: Najljepše žene ovogodišnjeg Eurosonga

UZ BROJNE cirkusante, pa i lutke koje dolaze na ovogodišnji Eurosong, spektakularnom pozornicom u beogradskoj Areni prodefilirat će i nekoliko ljepotica koje su zbog atraktivnog izgleda (pokoja i zbog vokalnih sposobnosti) u svojim zemljama već prave zvijezde, a u Beogradu traže priliku za međunarodnu karijeru. Dobro ih promotrite i procijenite - tko je nova Anna Oxa ili Ruslana?

Sirusho želi svijet upoznati s armenijskom pop glazbom

21-godišnja Armenka Sirusho odgojena je umjetničkoj obitelji - otac se cijelog života bavio glumom i režijom, a majka pjevanjem. Zgodna Sirusho pjeva i nastupa od sedme godine, zbog čega danas ponosno nosi titulu najpopularnije pjevačice u Armeniji. Trudi se armenijski pop proširiti svijetom, pa je turnejom po Kanadi, SAD-u, Siriji, Iranu i mnogim drugim zemljama nastupala kako bi mase upoznala s armenijskom glazbom. Prije tri godine dobila je nagradu za najbolju armenijsku pjevačicu godine dok je njezin album bio proglašen albumom godine.

Pjevanjem po studentskim kafićima dogurala do beogradske Arene

Pjesmom "Femme Fatale" Evdokia Kadi dovela je Cipar do ovogodišnje beogradske Arene. "Nitko od nas ne očekuje puno, a dobit će svašta", kaže o nastupu kojeg je pripremila. Evdokia je rođena 1981. godine a pjevanjem se počela baviti prije sedam godina u studentskom kafiću pri ciparskom Veleučilištu. Prije dvije godine pridružila se CyBC Folk orkestru i trenutačno se najviše bavi dovršavanjem svog albuma prvijenca.

Kao plesačica šest puta pobjedila na raznim plesnim natjecanjima

"Have Some Fun" naziv je pjesme kojom će se na ovogodišnjem Eurosongu predstaviti Češka, a pjesmu će izvesti prelijepa Tereza Kerndlová. 22-godišnja stanovnica grada Brna kći je Láde Kerndl, pjevačice čiji se albumi naveliko prodaju diljem Europe. Tereza u svom bogatom životopisu ima upisano i sudjelovanje u zboru Ive Bittove u kojem je pjevala preko pet godina. Osim kao pjevačica, Tereza je na raznim natjecanjima sudjelovala i kao plesačica te šest puta pobijedila u raznim kategorijama.

Njojorčanka koja nastup u Beogradu smatra velikom šansom

"My Secret Combination" je tajna kombinacija kojom će se Grkinja Kalomoira pokušati popeti na beogradski pijedestal. 23-godišnja Kalomoira rođena je u New Yorku i cijeli je život sanjala o tome da postane pop zvijezda, a nastup u Beogradu smatra velikom šansom prema tom putu. Na glazbenoj akademiji devet je godina studirala violu te pjevala u orkestru. Najveći uspjeh je zabilježila prije nekoliko godina na glazbenom natjecanju koju je organizirao njujorški WBLI Radio kad je osvojila drugo mjesto.

Ljepotica koju zovu "Mediteranskim Vulkanom"

Maltežanka Morena uskoro će krenuti put Beograda zahvaljujući pjesmi "Vodka" kojom se predstavila na natjecanju u rodnoj Malti i oduševila glasače. 23-godišnja ljepoticu  zovu "Mediteranskim Vulkanom" jer ima jedan od najneobičnijih glasova na Malti i pjeva sve od rocka do progresivnog popa. Njezin put prema slavi bio je poprilično lagan s obzirom na njezin prirodni talent. "Kao klinka je često pred ogledalom vježbala plesne korake a pjeva otkad i priča", rekli su Morenini roditelji. Kad je navšila osamnaest godina pridružila se skupini Spectrum u kojoj još uvijek pjeva.

"Moj odlazak u Beograd smatram iznimnim uspjehom"

"Već tri godine zaredom se nismo uspjeli kvalificirati za finale Eurosonga, tako da moj odlazak u Beograd doživljavam kao izniman uspjeh", rekla je 22-godišnja pjevačica Hind Laroussi koja će u Srbiji braniti boje Nizozemske. Ovu pjevačicu u Goudi tamošnje stanovništvo poznaje kao djevojku "izuzetno tople karizme" i glasa koji se lako nosi i s najtežim dionicama u pop glazbi.  Kao najbolji događaj u životu Hind uvijek ističe nastup u kazalištu Carré u Amsterdamu kad je kao počasna gošća u publici sjedila nizozemska kraljica Beatrix.

Lana Vukičević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara