Jacko: Ne želim umrijeti kao James Brown!

PRIJE točno 25 godina Michael Jackson izdao je album "Thriller", najprodavanije diskografsko izdanje u povijesti glazbe koje ga je vinulo među svjetske zvijezde. Tim se povodom, nakon desetogodišnjeg zatišja, odlučio na novinski intervju, u kojem je priznao kako je vrlo uzbuđen zbog novog albuma, te kako smatra da se nije nimalo promijenio nakon 25 godina na pozornici i u sudnicama.

Časopis Ebony objavio je veliki intervju i editorijal, u kojem Michael Jackson, nekadašnji kralj popa, a danas oronula bivša zvijezda, pozira po uzoru na Freda Astaira. Kako kaže, više ga ne zanimaju duge turneje i ples na pozornici, a bavi se odgojem djece i stvaranjem glazbe, koja bi početkom sljedeće godine trebala biti objavljena u obliku "povratničkog albuma".

Glazbeni genij, kako su ga svojedobno nazivali, smatra da današnji "in" glazbenici nisu ni izbliza kreativni kao početkom devedesetih. "Mislim da izvođači ne eksperimentiraju dovoljno. Znam da mogu reći 'nemamo budžet kao Michael Jackson', ali stvar zapravo uopće nije u novcu. Kreativan možeš biti ni sa čim. Upravo u nedostatku sredstava nastaju najbolje stvari, kad si na neki način prisiljen ući u sebe i istraživati", tvrdi Jackson, koji je do danas prodao više od 750 milijuna albuma diljem svijeta.

"Nadam se da su moji fanovi uzbuđeni zbog novog albuma. Trenutno punom parom pišem pjesme i u studiju sam svaki dan. Hip-hop je trenutno u modi, vjerujte mi", rekao je Michael u intervjuu, no njegov se glasnogovornik potrudio da mu se ne postavljaju pitanja koja zapravo zanimaju svjetsku javnost. Optužbe za pedofiliju, navodni bankrot njegovog velebnog imanja i raspadanje lica - sve su to pitanja na koja kralj popa i dalje ne želi odgovarati.

D.K.
Foto: Ebony

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara