Jaguar XF: Krenula proizvodnja

JAGUAR ovih dana slavi početak proizvodnje novog modela. Prvi primjerak radikalnog XF-a sišao je s trake tvornice u Castle Bromwichu.  

Model koji donosi značajan pomak i dizajnerski zaokret u tradicionalnoj Jaguarovoj filozofiji gradnje automobila već je moguće naručiti na britanskom tržištu. Početna cijena na domaćem tržištu je 33.900 GBP za model 2.7 Luxury, a penje se do maksimalnih 54.900 GBP koliko stoji XF u SV8 izvedbi pokretanoj kompresorski potpomognutim 4.2 V8 motorom.

Jaguar XF je jedan od najznačajnijih noviteta u novijoj povijesti posrnule britanske auto-industrije. Dobrom plasmanu na 66 svjetska tržišta nadaju se mnogi, pogotovo nakon što su cijenjeni domaći magazini (Autocar i CAR) ovom modelu dodijelili nagrade za najbolji dizajn i najbolji interijer.

>> Više informacija: Jaguar XF

Za slavljenički model izabrana je top izvedba, prije spomenuti SV8, i to u Vapour sivoj nijansi, a bit će doniran Jaguar Daimler Heritage zakladi te izložen u sklopu slavne kolekcije u kojoj su automobili od najstarijeg Daimlera, Grafton Phaetona iz 1897. g, pa sve do posljednjeg proizvedenog primjerka Jaguara E-Type iz 1974 g.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara