Jahte su već tu, a gdje su Bernie Eccelstone i Roman Abramovič?

U ZADARSKU luku uplovila je "Petara", luksuzna jahta vrijedna oko 40 milijuna dolara u vlasništvu Bernija Eccelstonea, jednog od najbogatijih Britanaca i suvlasnika Formule 1. Bernie i njegova supruga Slavica na ovoj jahti dugoj gotovo šezdeset i širokoj deset metara svake godine krstare jahtom u društvu kćerki Tamare i Petre, a nerijetko im se pridruže Bernijevi i prijatelji ili poslovni partneri. Dolazak Ecclestonea očekuje se kada se otvori VIP terminal zadarske zračne luke koji je izgrađen u svrhu zaštite privatnosti poznatih osoba koje dolaze u Zadar, a lokalno stanovništvo tvrdi da su Slavicu već vidjeli jučer kada se, navodno, barkom prevezla do zadarskog poluotoka.

Osim Bernijeve, u zadarskoj luci "parkirana" je i Ecstasea, megajahta Romana Abramoviča čiji se dolazak također očekuje narednih dana. I Roman je redoviti gost hrvatske obale kojom je prošle godine krstario jedanaest dana. Na Ecstasei, 86 metara dugoj jahti koja je 2004. godine sagrađena u nizozemskom brodogradilištu Royal Van Lent Shipyard specijalno za Abramoviča po nacrtu brodograditeljske tvrtke De Voogt International, zasad se nalazi samo posada koja priprema Romanov dolazak na našu obalu, a tajkun bi, prema nagađanjima, baš kao i prošle godine trebao doletjeti privatnim Boeingom 767 nakon što jahta u potpunosti bude pripremljena za krstarenje. Teško je povjerovati u zadarske glasine koje kažu da ove godine ipak neće doći on, nego samo njegovo društvo, jer je i sam Roman, najbogatiji fan Hrvatske koji našim morem plovi već nekoliko godina za redom, prošle godine rekao kako "od svih mjesta na svijetu voli dolaziti u Hrvatsku, pogotovo u prekrasni Dubrovnik".

Roman je u Dubrovniku prošle godine boravio sa djevojkom, 24-godišnjim modelom i kćerkom bogatog trgovca oružjem Dariom Žukovom koja je razlog kraja njegovog 16 godina dugog braka sa Irinom koji je okončan prije četiri mjeseca. Irina je u braku sa Romanom dobila petero djece, a razvodom nevjerojatnih tristo milijuna eura, dvije kuće, jahtu i zrakoplov, no ruski upućenici tvrde da se iznos kojeg je dobila ipak mjeri u milijardama. Prošle je godine Irina navodno namjeravala kupiti engleski nogometni klub Arsenal koji je rival klubu kojeg Roman posjeduje, Chelsei. "Provela sam mnogo dosadnih godina s Romanom - što u krevetu, što na Stamford Bridgeu. Sad želim malo uzbuđenja u životu", rekla je tada Irina, no od svog plana očito je odustala.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara