James Gandolfini kao Ernest Hemingway

MAFIJAŠKI šef Tony iz televizijske serije "Sopranos" dobio je priliku glumiti legendarnog američkog pisca u drami koja opisuje dio njegovog života kao ratnog reportera u Španjolskoj.

Hemingway se tamo zaljubio u novinarku Marthu Gellhorn i njihova veza inspirirala ga je da napiše čuveni roman "Kome zvona zvone".

Marthu, koja se udala, a kasnije rastala od pisca, u filmu će glumiti Robin Wright. Gandolfini se želi što bolje upoznati s Hemingwayovim životom i uskoro leti na Kubu kako bi posjetio njegovu memorijalnu kuću koja se upravo obnavlja. U njoj je stvoren nezaboravi roman "Starac i more".

Popularni glumac stalno tvrdi da u privatnom životu nema nikakve veze s likom grubog mafijaša iz "Sopranosa" i sebe opisuje kao "debelog Woody Allena".

Nekada je radio kao konobar i izbacivač, a glumačku karijeru počeo je na daskama Broadwaya u "Tramvaju zvan čežnja" uz Jessicu Lange i Alana Baldwina.

Na filmu se četiri puta pojavio uz Johna Travoltu, a u "Mexicanu" su mu partneri bili Brad Pitt i Julia Roberts. Za taj fim je morao smršaviti, ali se na televiziju vratio s viškom kilograma jer
gledatelji nisu željeli vidjeti "mršavog Tonya".

I.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara