Janet Jackson - Michaelova sestrica postala "S&M kučka"

TAMNOPUTA pjevačica godinama se borila s tjelesnom težinom i nedostatkom pjesama dovoljno dobrih za povratak u glazbeni vrh, a "pravu mjeru" konačno je pronašla albumom "Discipline" koji uskoro dolazi u CD shopove diljem svijeta. Nakon što se u svojim pjesmama bavila ekologijom, ljubavi i medijima, Janet je digla ruke od misije prenošenja važnih poruka svojoj publici - novi se album bavi seksom, lancima, pornografijom i sado-mazo kulturom. Kritičari su oduševljeni, a Janet je, sudeći po novim fotografijama objavljenim u časopisu BlackBook, dosegnula svoj "estetski vrhunac".

U 41. godini života, nakon niza privatnih i poslovnih neuspjeha, Janet Jackson svijetu je odlučila dati sve ono što joj je, po mišljenju uvaženih glazbenih kritičara, kronično nedostajalo - iskonsku seksualnu energiju s kojom je u svojoj glazbi, doduše, već koketirala na nekoliko prošlih, ali manje zapaženih diskografskih projekata. "Nekad se osjećam kao da sam promašila profesiju. Kad me fotograf zamoli da nešto napravim, mene je najčešće sram jer su oko nas i drugi ljudi. Ne znam, valjda je posrijedi moja nesigurnost", priznaje Janet Jackson, koja je privatno sušta suprotnost onome što "prodaje svijetu".

Iako je glazbena zvijezda već 20 godina, Janet je, prema riječima njezinih suradnika, i dalje vrlo otvorena za prijedloge o njezinoj karijeri. Do novog "S&M imidža" došla je sa svojom menadžerskom ekipom - priznaje da, obzirom na svoju "čednost", nikad ne bi sama odlučila da će narednih nekoliko mjeseci, a možda i godina, provesti predstavljajući album odjevena u kožne korzete te noseći bičeve i lance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Senzualno, a ne provokativno"

Ipak, Janet ne smatra da su njezin novi album i imidž provokativni: "Nazvala bih to senzualnim, a ne provokativnim. Ali, kladim se da vi mislite da je i Pamela Anderson ljubiteljica S&M-a, zar ne?". Pričajući o albumu "Discipline", pjevačica kaže da se u većinu pjesama zaljubila otprve, a unatoč "teškim temama", za vrijeme snimanja se sjajno zabavljala. "Toliko smo se smijali snimajući ovaj album da me svaku večer bolio trbuh! Svaki dan isto - red snimanja, red smijanja, a onda karamelizirane jabuke s lješnjacima, moj najdraži desert", otkriva zvijezda.

Njezina promotivna turneja započela je prošlog mjeseca, a Janet nije, kao inače, inzistirala na detaljnom planu putovanja. "Turneja će trajati dok traje. Sjajno se zabavljam i želim svijetu predstaviti nove pjesme. Osjećam novi nalet inspiracije, pa tko zna što sve od mene možete očekivati", zaključuje "nova" Janet.

D.K.
Foto: BlackBook

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara