Je li vaša veza zaista sretna? Nalazite li se u barem tri ove stvari, nema brige

Je li vaša veza zaista sretna? Nalazite li se u barem tri ove stvari, nema brige
Foto: Instagram

BITI u vezi može biti jednako zadovoljavajuće i izazovno iskustvo. Mnogi zaljubljeni parovi na kraju ipak prekinu odnose ili iz navike žive nesretni zajedno, što dokazuje da je potrebno više od same ljubavi u odnosu da ostanemo zdravi i sretni u dvoje. BrightSide je naveo nekoliko stvari koje rade sretni parovi, a ako se pronalazite u barem tri, na dobrom ste putu.

1. Uživaju u barem jednom hobiju zajedno

Iako je sjajno za svakog od vas da imate osobne hobije, bitno je i da nađete nešto za uživanje u dvoje. To može biti bilo što - od nekog sporta preko kartanja do gledanja filmova. Odaberite jednu aktivnost i posvetite joj se. Važno je da oboje jednako u tome uživate, pritom se zabavljate i provedete neko vrijeme zajedno.

2. Poštuju osobni prostor svog partnera

Sretni parovi dijele intimu, ali također ne prelaze baš sve granice. Poštovanje osobnog prostora voljene osobe i davanje partneru vremena za disanje od presudne je važnosti za sretnu vezu. Osjećaj gušenja ili zarobljenosti u vezi negativan je za oboje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Charlie & Lauren (@charlieandlauren_)

3. Odvajaju vrijeme za zajednički odmor ili putovanje

To ne mora biti ništa pretjerano - dovoljan je zajednički slobodan vikend ili kratak izlet. Ako vam je novac problem, možete se izvrsno provesti i za nula kuna na obližnjoj plaži ili u planinama. Cilj je da se opustite i provedete vrijeme zajedno, daleko od svakodnevnih briga i mogućih sukoba. Promjena okoline uvijek je dobra prilika za malo osvježenja u vezi.

4. Ne idu spavati ljuteći se na partnera

Ako postoji problem, odmah ga riješite. Nemojte šutjeti i očekivati da će se stvari riješiti same. Takav stav samo dovodi do ogorčenosti. Zreli parovi razgovaraju o svojim problemima i ne prešućuju zamjerke jedno drugome. Vaše mentalno zdravlje će vam biti zahvalno (baš kao i vaš partner).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joey Palmroos (@joeypalmroos)

5. Govore si "volim te" barem jednom dnevno

Ovo može zvučati očigledno, ali od temeljne je važnosti redovito dati do znanja partneru koliko vam znači. Reći mu koliko ga volite i cijenite može vam omogućiti da se još više zbližite. Važno je to reći iskreno, da ne zvučite kao da to radite iz navike ili reda radi.

6. I dalje vode samostalne živote izvan veze

Dijeljenje hobija i interesa jednako je važno kao i vaš samostalan život. Priznavanje vašeg partnera kao potpuno neovisne osobe s vlastitim idejama i čežnjama, a ne samo kao vaš dodatak, jedna je od najvažnijih stvari u zdravom odnosu. Gledate li na partnera kao na jedinstvenu osobu, na pravom ste putu.

7. Jedu u isto vrijeme

Ako vam je nemoguće podijeliti svaki obrok zbog vremenske razlike u obavezama, pokušajte zajedno pojesti barem jedan obrok dnevno. Pritom zaista uživajte u društvu svog partnera, nemojte samo sjediti i listati po mobitelu. Posvetite jedno drugome pozornost, pitajte partnera o njegovom danu, napravite planove za vikend i slično.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ROBERT & MATILDA (@anotherday_inheaven)

8. Podržavajte partnerove snove

Poticanje partnerovih nada i snova pružit će mu osjećaj olakšanja i voljenosti. Sretni parovi međusobno slušaju jedno drugo i nastoje razveseliti partnera. Oni su tu jedno za drugo i kad stvari ne idu po planu ili nastupe teška vremena.

9. Njeguju povjerenje i odbacuju ljubomoru

Odnos bez povjerenja s vremenom će se raspasti. Ako ste pretjerano ljubomorni i posesivni, morate raditi na tome prije nego što pogoršate odnos do faze kada mu više nema spasa. Ipak, ako vam vaš partner zapravo daje više nego dovoljan razlog da mu ne vjerujete, vrijeme je da procijenite situaciju i stavite svoje emocionalno zdravlje na prvo mjesto te s njim o tome otvoreno razgovarate.

10. Zajedno se razvijaju

Nema ništa gore nego vidjeti koliko ste se razvijali kao pojedinac tijekom godina, a vaš je partner ostao isti kao na početku veze. Osobni rast je prirodan i očekivani proces svačijeg života pa je važno pobrinuti se da oboje idete prema nečemu i zajedno u tome rastete kao osobe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joey Palmroos (@joeypalmroos)

11. Dijele kućanske poslove

Svaljivanje svih kućnih poslova na jednu osobu je recept za katastrofu. Kada se jedna osoba osjeća preopterećena time što mora sve raditi sama, stvara se neravnoteža u odnosu. Ako se poslovi ne mogu podijeliti spontano i u trenutku, pokušajte voditi popis svih stvari koje treba obaviti. Dogovorite se s partnerom tko što radi i držite popis na vidljivom mjestu. Oboje ste odrasle osobe koje bi trebale biti sposobne održavati dom urednim.

12. Uživaju u malim gestama

Velike geste mogu biti uzbudljive i romantične, ali važno je cijeniti i one malene. To može biti nešto jednostavno poput kuhanja jutarnje kave za partnera ili kratke masaže prije spavanja. Kada je vaša gesta iskrena, uživat ćete u njoj skupa s partnerom, a on će biti zahvalan što ima nekoga tko se stvarno brine o njemu pa će vam to htjeti i uzvratiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara