Jedan od autora GOT-a otkrio zašto vatra nije uništila Noćnog kralja

Jedan od autora GOT-a otkrio zašto vatra nije uništila Noćnog kralja
Screenshot: YouTube

DRUŠTVENE mreže ne prestaju izvlačiti nove detalje i nova pitanja iz treće epizode osme sezone "Igre prijestolja" u kojoj se odigrala najveća TV bitka dosad, bitka kod Winterfella.

Mnogi su se tako zapitali zašto vatra zmaja Daenerys Targaryen nije uspjela uništiti Noćnog kralja, a odgovor na to pitanje dao je u specijalu "Inside the Episode" jedan od autora serije, D. B. Weiss.

"Učinilo nam se da je važno da plan, kakav god bio, ne uspije odmah jer bi to jednostavno bilo dosadno", otkrio je on u HBO-ovom kratkom dokumentarnom serijalu objavljenom na YouTubeu. "Ne postoji razlog da vjerujemo da vatra ne bi uništila Noćnog kralja, no isto tako ne postoji ni razlog da vjerujemo da bi", kaže on.

"A nakon toga im Noćni kralj napravi još veći problem tako što sve koji su umrli tijekom bitke podigne i pretvori u neprijatelje", dodao je.

Noćni kralj na kraju je skončao od ruke Arye Stark, iako su mnogi očekivali okršaj njega i Jona Snowa. Inače, treća epizoda pod nazivom The Long Night bila je jedna od najiščekivanijih epizoda "Igre prijestolja" dosad. Pola svijeta nestrpljivo je iščekivalo sukob udruženih junaka Westerosa i vojske (ne)mrtvih pod vodstvom misterioznog Noćnog kralja. 

Mračna epizoda - doslovno

Mnogi su se fanovi pobunili i da je treća epizoda bila veoma mračna te da se zbog toga nije mogla pratiti. Jedan od snimatelja koji je radio na seriji objasnio je i zašto je to bilo tako

"Autori serije i redatelj su htjeli da ta epizoda bude tako mračna", tvrdi Wagner i dodaje da su scene bitaka bile "intenzivne, klaustrofobične i dezorijentirajuće, kao što bi bile u stvarnom životu, no nisu bile i konfuzne".

"Pokušali smo gledateljima pružiti cool epizodu", priča i dodaje da smatra da su u tome i uspjeli. "Znam da nije bilo premračno jer sam ja to snimao", zaključio je.

Također, on tvrdi da su tamne boje koje su gledatelji vidjeli na svojim televizorima i mobilnim uređajima rezultat kompresije epizode od strane HBO-a. To je dovelo do slabije vizualne kvalitete, tvrdi on i dodaje da se kvaliteta dodatno pogoršava ako se streama uz slabu vezu ili u sobi koja je presvijetla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara