Jeruzalem zabranio plakat filma "Seks i grad" jer im je previše prost

ODUŠEVLJENJE zbog filma "Seks i grad" vlada u cijelom svijetu, no otvorenost glavnih likova u nekim zemljama i dalje je tabu. Izrael priču o četiri urbane žene obožava već dugi niz godina, ali jaki vjerski utjecaji uzrokovali su zabranu plakatiranja gradova Jeruzalema i petah Tikve. Gradske vlasti, naime, na ulicama ne žele vidjeti riječ "seks", a kako u naslovu filma jednostavno nema adekvatnu zamjenu, Carrie se neće smiješiti sa zidova izraelskih velegradova.

Ostali gradovi u Izraelu u kojima će se hit film prikazivati reklamirat će ga i na plakatima, a "Seksu i gradu" ovo nije prvi put da u Izraelu izaziva kontroverze - prije nekoliko godina sporna je bila preizazovna haljinica Sare Jessice parker, pa su plakati uklonjeni.

Ekipu potencijalnog kino hita ne brinu oprečni komentari u Izraelu, jer je interes za film, tvrde producenti, nadmašio sva očekivanja. Američki, pa i hrvatski distributeri predviđaju da će "Seks i grad" biti najgledaniji film 2008. godine, a glumice oduševljene odjekom (i visinom honorara) navodno upravo pregovaraju za snimanje drugog nastavka. Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kim Cattrall i Kirsten David trenutno promoviraju film diljem svijeta, a završni se party priprema na Manhattanu, odakle je i krenula jedna od najpopularnijih televizijskih priča ovog desetljeća.

M.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara