Još jedan koncept iz Saaba

POZITIVNE kritike na račun koncepta 9-3X rezultirale su daljnim širenjem obitelji Saabovih prototipa. Najnovijem je ime 9-3 Sport-Hatch Concept, a javnosti će biti predstavljen kroz nekoliko tjedana na salonu automobila u Frankfurtu.

Riječ je o derivatu kompaktnog automobila i karavana sportske note. Za razliku od prethodnog prototipa (9-3 X), koji je naglasak imao na terenske sposobnosti, Sport-Hatch se ističe svojom funkcionalnošću, ali i iznimnim performansama.

Manevar putnika i prtljage ostvaruje se kroz pet vrata, a unutrašnjost može prihvatiti do četiri odrasla osobe. Naime, i na ovom konceptu je prednost dana četirima odvojenim sjedalima, pa se već sada može najaviti novi trend u auto-industriji.

Što se tiče voznih svojstava, dovoljno je reći da je riječ o tipičnom Saabu pokretanom benzinskim motorom.- Dvolitraš uz pomoć turbo-punjača razvija impresivnih 250 KS. Saab je definitivno odlučio segment obogatiti sportskim modelom, koji će najozbiljnije konkurirati tradicionalnim trkačima.

Najnoviji primjer nastao je pod patronatom Michaela Mauera, šefa dizajna u Saabu, koji je najnoviji projekt prokomentirao rječima: "Riječ je automobilu koji u potpunosti odgovara našem imidžu."

Mauer je također najavio da u Saabu misle održati riječ, koju su dali prije dvije godine obećavši pravu ofenzivu noviteta. Stoga je sasvim realno očekivati da će barem jedan od koncepata doživjeti serijsku proizvodnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara