"Jugoslavenska Meryl Streep" Mira Furlan vraća se u seriju "Izgubljeni"

"Jugoslavenska Meryl Streep" Mira Furlan vraća se u seriju "Izgubljeni"

MIRA FURLAN, glumica hrvatskoga porijekla sa stalnom adresom u Hollywoodu, na male ekrane vraća se u novoj sezoni hvaljene ABC-jeve serije "Izgubljeni" u kojoj je već nekoliko puta odigrala male, ali zapažene uloge. Producenti "Izgubljenih" lik Danielle Rousseau, koji tumači Mira Furlan, odlučili su u novoj sezoni serije na male ekrane vratiti u velikom stilu, oduševljeni Mirinim prijašnjim izvedbama, te su joj u nadolazećoj sezoni izgubljenih namijenili proširenu, stalnu i vrlo bitnu ulogu.

Serija "Izgubljeni" otkako se pojavila na malim ekranima stekla je iznimnu popularnost kako u svijetu tako i u Hrvatskoj - TV drama koja je osvojila Zlatni globus i Emmy prati živote preživjelih putnika zrakoplovne nesreće na jednom od tropskih otoka u Južnom Pacifiku gdje susreću tajanstvenu Francuskinju Danielle, koju glumi Mira Furlan, a koja je na otok dospjela nakon što je doživjela brodolom te se već upoznala s tajanstvenim silama kojima vladaju Drugi. S obzirom na činjenicu da je lik Danielle jedan od ključnih likova kako bi se razriješila tajanstvena pozadina "ukletoga" otoka, bilo je samo pitanje trenutka kada će Mira postati sve zastupljenija u scenariju serije.

Četvrta sezona "Izgubljenih" obećava više uzbuđenja i otkrivanja tajni nego ikad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubljeni" su u kratkom vremenskom roku prešli trnovit put od "još jednog pilota" do svjetske uspješnice - serija je u Americi stekla mnoštvo obožavatelja i teoretičara te je obilježila američku televizijsku kulturu, a u Velikoj Britaniji već je tri godine za redom najgledanija američka serija. Trenutno se snima peta sezona, koja će imati trinaest epizoda koje gledateljima jamče otkrivanje mnogih tajni s ukletog otoka.

Mira Furlan jedna je od rijetkih hrvatskih glumaca kojima je "uspjelo" u Hollywoodu - ostvarila je nekoliko zapaženih televizijskih uloga - osim u "Izgubljenima", Mira je glumila i u hvaljenoj seriji "Babylon 5", a u Sjedinjenim Američkim Državama živi već dvadesetak godina, od devedesetih godina prošlog stoljeća. Strani mediji, primjerice cijenjeni TV.com, Miru Furlan karakterizira kao "jugoslavensku Meryl Streep", dok Mira uvijek za sebe naglašava kako ne živi glamuroznim "američkim" životom te kako je obična supruga i majka iz predgrađa, s neobičnim poslom.

V.V.
Foto: ABC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara