Junior Jack nastupa u Hrvatskoj i traži djevojku

Kada smo ga upitali je li upućen u hrvatsku glazbenu house scenu preko svojih kolega? Odgovorio je da zna ponešto...

Nakon što je primio paket s poklon cd-ima Papaya Day&Night Motomusic te video zapisima snimljenim u klubu Papaya na Zrću, oduševljen atmosferom posebno na after beach partyijima javio se osobno sa nimalo čudnom molbom.

Naime, za oko mu je zapela jedna djevojka koja se zabavljala after beach partyiju u Papayi te nas je zamolio ako je ikako moguće da je i upozna.

Prvi komentari na video snimke sa Zrća iz Papaye su bile da imamo najljepše djevojke na svijetu, a tek je naknadno komentirao atmosferu i klub također u superlativima.

Tko je Junior Jack?

Junior Jack, pravog imena Vito Lucente zarazio se house glazbom u ranim 90-ima kada počinje objavljivati pod raznim pseudonimima: Kaf'e (Can you see it), Hugh K (Shine on) i Mr. Jack (Only house music). U isto vrijeme lansirao je svoj osobni label pod nazivom Noisetraxx za koji su Dj-i i producenti kao Roger Sanchez, Mouse T, Erick Morillo i Robi Rivera doprinjeli svojim vještinama remiksiranja.

Njegova prva uspješnica pod imenom Junior Jack je singl My Feeling izdan od izdavačke kuće PIAS 2000g. kada ulazi u nacionalne ljestvice Europe, Amerike, Australije... To je bilo i prvi puta da je ovaj producent koji inače živi u Belgiji dosegao vrhunce europskih glazbenih ljestvica. No, pravo je dokazivanje da tamo i pripada dokazao i svojim sljedećim izdanjem, klasikom Thrill me koji je izdao u veljači 2002.g. i napravio veliki uspjeh na plesnim podijima cijelog svijeta. Iako je ovim hitom postigao veliki komercijalni uspjeh stalno dokazuje kako je svoju vjernost underground house zvuku.

Sa hitom "Thrill me" također je etablirao prepoznatljiv zvuk neodoljivog ritma koji je postao jedan od Junior Jack-ov zaštitni znak. Bio je to veliki hit koji su Dj-i cijelog svijeta odmah prihvatili i napravili od njega "himnu" svjetskih plesnih podija. Potražnja za Vitom kao Dj-om je porasla  pa se on udružuje sa Dj Kid Creem-om te par dobiva izuzetno popularnu rezidenciju u poznatom londonskom klubu «Ministry of Sound», a uskoro i izdaju album "In the house" za DEFECTED izdavačku kuću.

Ime Junior Jack  postaje slavno na plesnoj sceni pa stižu zamolbe za remix-ove glazbenika poput: Bob Sinclair, Moby, seala, M.J.Blige, B.Spears, Duran Duran... Početkom 2003.g. izdaje singl "Make love" koji postaje broj jedan na UK singls chart dok na europskom dance chart zadržava se nevjerojatnih šest tjedana a skladba se prodaje u 700 000 primjeraka. Esamba, zarazni latino klupski hit izdao je u ljeti 2003.g. koji postaje himna ljeta 2003.g. proglašena od Dj magazina, a duet J.J&Dj Kid Creme dobivaju nagradu za "The best new comer Dj's".

Singl Da Hype Dj elita prihvatila je prigrlila je kao i hit Esamba prije nego što je pjesma doživjela regularno diskografsko izdanje, nekoliko mjeseci nakon Q magazin proglasio ju je Top 3 glazbene skladbe ikad. Na svom debitanskom albumu "Trusted" okupio je najveće hitove, te album pokazuje njegovu glazbenu otvorenost prema različitim žanrovima, od latina (samba) pa sve do jazzy soul-a, te elktra, funka i disca (Stupid disco). Svoj položaj za predvodnika europske glazbene plesne scene dokazuje osvajanjem 2 nagrade na natjecanju "The House Music Awards" gdje osvaja The best album i The best artist of the year.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara