Kad cesta pocrveni

NESVAKIDAŠNJI događaj zadesio je vozače na državnoj cesti 495 u smjeru američkog gradića Lowella. Standardno siva boja asfalta u duljini od petstotinjak metara postala je crvena poput krvi.

Upravo to je pomislio jedan od očevidaca izjavivši za lokalni portal kako je pomislio da se radi o prolivenoj krvi. "Pomislila sam da je krv svuda oko mene, a tek kada sam jedva izbjegla spremnik iz kojeg je istjecala crvena tekućina postala sam svjesna kako se radi o nečem drugom, možda još gorem"-rekla je Helen Stirk.

Glavni krivac za nesvakidašnju grimizno crvenu poplavu je šleper koji je u vožnji počeo gubiti teret - crvenu boju pigmentiranu željeznim oksidom, inače uobičajenim u anikorozivnoj zaštiti. Kako se nezgoda desila u kasnim noćnim satima, nitko nije prijavio nezgodu sve do jutarnjih sati kada su kolone vozila naletjele na bojom prekrivenu cestu.

S obzirom da se (navodno) radi o boji koja nije opasna po zdravlje, nema nikakve opasnosti za sve one koji su došli u doticaj s dotičnom. Također, značajnijih posljedica neće biti niti po okoliš. Čak štoviše, lokalni perači zadovoljno trljaju ruke. Naime, obližnje auto-praonice su pretrpane poslom, pa su nastavile raditi i tijekom uskrsnih blagdana.

Prema posljednim informacijama cesta je u fazi čišćenja, dok protiv krivca nezgode nije podignuta prijava. Stoga, preostaje tek pričekati hoće li biti bar privatnih tužbi.

Tekst: M.N.
Foto: Lovellsun.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara