Kad vidite što je HRT pripremio, ljeto ćete provesti... na plaži

Kad vidite što je HRT pripremio, ljeto ćete provesti... na plaži
Foto: Press

JESTE li nedavno poželjeli pogledati neki niskokvalitetni DivX starog filma, pogledati ga u vrijeme koje niste sami izabrali, već ga je odredio netko drugi i za to neprocjenjivo iskustvo plaćati mjesečnu pretplatu? 

Vrlo vjerojatno ne, ali to je prilično precizan opis uživanja u filmovima i serijama na HTV-u koji od veljače emitira u HD-u (bravo za napredak). 

I naravno, klasična televizija pala je u nemilost u vremenima kada su streaming servisi potpuno promijenili način na koji uživamo u zabavnom sadržaju, ali tako je to sa zastarjelim idejama. Istina, postoji neki šarm u "hvatanju" dobrog filma na TV-u, ali plaćati to je izvan pameti. 

Uglavnom, HTV je predstavio ljetnu shemu kojom su nas odlučili prikovati uz male ekrane (i zadiviti zavidnom količinom tipfelera u priopćenju), a radi se o šarenoj ponudi filmova, serija te dokumentarnog i sportskog sadržaja koji su razbacali kroz četiri postojeća kanala. 

HTV 1

Za početak tu je filmska selekcija s kojom nitko ne bi trebao imati previše problema jer uglavnom se radi o kvalitetnim filmovima kao što su The Founder, Argo, The Adjustment Bureau i The Walk, a emitirat će još i Fracture, Get Smart i Pixels. 

S druge strane, ponuda serija mogla je biti malo atraktivnija jer će, osim reprize hvaljene serije "Billions", HTV premijerno prikazati tek solidno prihvaćeni triler "Rivera", sapunice "Obitelj Durrell" i "Mjesto koje zovem dom", dok će domaće snage predstavljati dokumentarni serijal o nagrađenim arhitektonskim rješenjima "Točka na A", uvijek omiljene serijale Roberta Knjaza (Hrvatski velika i Najveće svjetske fešte), anti-jugonostalgični blok serija ("Zločini komunizma", "Jugoslavenske tajne službe" i "Tito") te repriza "Crno-bijelog svijeta" koju su, tvrde na HRT-u, gledatelji najviše tražili.

HTV 2

Drugi program naglasak je stavio na sportska događanja pa ćemo od 16. do 30. lipnja pratiti Euro U-21, od 1. do 14. srpnja Wimbledon, od 15. do 21. srpnja ATP u Umagu, a drugu polovicu srpnja obilježit će SP u vaterpolu. 

Ono što će mnogi dočekati s oduševljenjem je podsjećanje na godišnjicu dočeka Vatrenih i spektakularnu proslavu njihova povijesnog uspjeha.

Kolovoz je vrijeme za Sinjsku alku, Ligu prvaka i SP u košarci od 31. kolovoza do 15. rujna. Ukratko, ljubitelji sporta visjet će na drugom. Tim više jer je ponuda serija (Raj za dame i Ten Days in the Valley) i filmova (Krug, Hologram za kralja, Istok, Nevina laž i Istinita priča) sve samo ne magnet za gledatelje. Ipak, tu su i jako dobar "Te lude 80-e", solidna "Što Maisie zna" i simpatično glupava "Kampanja za luzere". 

HTV 3

Treći program je oduvijek prednjačio u netipičnom, ali kvalitetnom izboru filmova pa će tu biti filmski ciklusi vezani za ljetne festivale, praćenje ljetnih festivala, ali i jedan novitet u domaćem medijskom prostoru. 

Naime, subotom u primetimeu prikazivat će se hrvatski filmovi s audio-deskripcijom, adaptirani za slijepe i slabovidne. 

Osim toga, tu su i hit serije "Domovina" i "Vikinzi", ali i reprize emisija kao što su Peti dan, Na rubu znanosti i Treći format. 

HTV 4

Kao i obično, ovo je onaj koji preskačete na putu do zanimljivijih, a ono što ćete propustiti bit će putopisni serijali Gorana Milića, "Stambeno pitanje" Silvane Menđušić, "U svom filmu" Tončice Čeljuske, najbolje od emisija "Puls" te "Ljetne panorame" koje će nas, kako to uzbuđeno najavljuju, "svaki dan na zabavan i informativan način provesti kroz ljeto u Hrvatskoj". 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara