Kako se vaterpolisti provode u Beogradu kad nisu u bazenu

Kako se vaterpolisti provode u Beogradu kad nisu u bazenu

Foto: Press

NAKON dvije pobjede na Europskom prvenstvu naši vaterpolisti rijetke trenutke odmora iskoristili su za posjet nekim od najvećih beogradskih znamenitosti. Tako je Sandro Sukno u razgledavanje parka Kalemegdan poveo golmana Marka Bijača, te Luku Bukića.

Nakon dvije pobjede protiv Francuske i Malte, vaterpolisti su se uputili prema spomeniku Pobjednik. Ovaj trijumfalni spomenik podignut 1928. godine rad je hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Spomenik čine brončana muška figura s orlom u lijevoj ruci i spuštenim mačem u desnoj. Tijekom vremena Pobjednik je postao jedan od najvažnijih simbola Beograda koji je 1992. godine proglašen kulturnim dobrom.

"S veseljem smo razgledali spomenik našeg kipara Ivana Meštrovića. Zaista prekrasno djelo i prekrasan park koji nas je oduševio. Slobodne trenutke iskoristili smo za upoznavanje Beograda te fotografiranje za uspomenu na Europsko prvenstvo na kojem se nadamo otići što dalje!", rekao je Sukno.Najljepši i najveći beogradski park Kalemegdan najznačajniji je kulturno-povijesni kompleks, u kojem dominira beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan potječe od turskih riječi "kale" - grad, to jest tvrđava i "megdan" - polje.

Naši su reprezentativci obišli i Zoološki vrt, veći broj sportskih igrališta te brojne duge zanimljivosti u ovom kompleksu. Europsko prvenstvo se igra do 23. siječnja, a reprezentativci se sada pripremaju za osminu finala koje ih čeka u subotu u Kombank areni kada igraju protiv Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara