Kao iz filma: Starica iz Srbije naslijedila milijune

Kao iz filma: Starica iz Srbije naslijedila milijune

Foto: HINA / Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

U PLANINSKOM selu u općini Boljevac na istoku Srbije 86-godišnja starica živi u kući od blata. Na prvi pogled nitko ne bi mogao naslutiti da je odnedavno postala milijunašica, pišu Novosti. U spletu okolnosti dostojnom holivudskih filmova, starica je nešto prije Nove godine naslijedila oko 940 tisuća dolara i nekoliko milijuna dolara vrijedne nekretnine u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako nerado komunicira s novinarima, susjedi su za srpske medije podijelili njenu životnu priču. Tvrde da je sa suprugom emigrirala u Australiju krajem 60-ih godina prošlog stoljeća, no tamo je ostala samo nekoliko godina. Vratila se u Srbiju brinuti za bolesnu majku, a suprug je ostao u Australiji i s njim je izgubila kontakt. Nastavila je živjeti u trošnoj nastambi preživljavajući sa oko sedamsto kuna mirovine.

Nakon što joj je suprug umro, u Australiji su pokušavali naći neku njegovu rodbinu. Pronašli su staricu u planinskom selu u Boljevcu, budući da se nikada od nje nije službeno razveo. Tako je na njezin račun jednostavno uplaćeno gotovo milijun australskih dolara.

Susjedi kažu da se njen život time nije nimalo promijenio. Nema se namjeru seliti iz svog trošnog doma, još uvijek drži za sebe, a pristiglim novcem samo je platila neke dugove za režije. Jedan je od susjeda vidio kako su joj ispale dvije novčanice od 500 eura kada se vraćala iz banke, no unatoč njegovu upozorenju, starica je samo odmahnula rukom i rekla "Ma, tko će sada tražiti novac po ovoj hladnoći!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara