Karabatić uči kuhati od tate koji peče "najbolje ćevape na svijetu"

Karabatić uči kuhati od tate koji peče "najbolje ćevape na svijetu"

Tekst: I.M.
Foto: nikolakarabatic.com

FRANCUSKI rukometni reprezentativac Nikola Karabatić često jede u svom omiljenom restoranu La Jalade u Montpellieru, najsunčanijem gradu na jugu Francuske. No, od restoranske hrane ipak mu je bolja tatina kuhinja. Karabatić kaže kako njegov tata "peče najbolje ćevape na svijetu".

"Volim dobro jesti"

"Ovdje živi dosta Talijana, Španjolaca i Portugalaca pa se njihovi utjecaji miješaju i u kuhinji ove regije. Meni dragi lokalni specijaliteti su grah s pečenom guskom, sušena rajčica, sipe, tjestenine s dobro začinjenim mesnim umacima i razne salate. Volim dobro jesti, a mogu i mnogo pojesti jer se stalno trošim na treninzima i utakmica. Jedino pazim da između obroka ne jedem slatkiše", ispričao je Karabatić.

"Nisam baš neki kuhar, pokušavam od tate Branka naučiti pripremati ribu i meso na gradele"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabatić je otkrio i kako su on i njegov četiri godine mlađi brat Luka, s kojim živi u kući koju je kupio prošlog ljeta, podijelili kućanske poslove tako da Luka čisti i posprema, dok Nikola kuha za obojicu.

"Nisam baš neki kuhar, a zasad najbolje pripravljam tjesteninu. Pokušavam od tate Branka naučiti pripremati ribu i meso na gradele, jer on je u tome pravi šampion. Kad on kuha, to je najbolje. Super mi je njegova tuna, koju on dva dana marinira u maslinovom ulju i limunovom soku, s malo soli i začina", ispričao je Karabatić za Gloriju i dodao: "Ipak, najviše volim kad mi spremi ćevape. Sam priprema meso i začine i peče ih najbolje na svijetu."

"Od mene je naučio igrati rukomet pa možda jednog dana nauči i kuhati"

Karabatićev otac Branko, 55-godišnji bivši rukometni vratar rodom iz Vrsina pokraj Trogira, kaže kako voli kuhati i to ga je oduvijek privlačilo: "Ljubav prema kuhanju pokušavam prenijeti i na Nikolu, jer Luka baš ne pokazuje interes. Drago mi je kad ga vidim kako uživa u nekom mom jelu, a nadam se da će jednom i on mene iznenaditi nekim svojim specijalitetom. Od mene je naučio igrati rukomet pa možda jednog dana nauči i kuhati".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara