Karaula za vikend najgledaniji film u kinima

KOMEDIJU Rajka Grlića nastalu prema hit romanu Ante Tomića "Ništa nas ne smije iznenaditi", pogledalo je u prvom vikendu prikazivanja 10.064 gledatelja, čime je postala najgledaniji film u hrvatskim kinima u razdoblju od 30. ožujka do 2. travnja. Multipleks Cinestar u suradnji s Indexom nagrađuje pet posjetitelja majicama s motivima filma.

Da je riječ o preporodu hrvatskog filma govori i činjenica kako su se među najbolja kino otvaranja u 2006. godini uvrstili upravo domaći filmovi  - "Što je muškarac bez brkova?" te "Karaula".

Uz Hrvatsku, film "Karaula" se istovremeno započeo prikazivati i u Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori te Bosni Hercegovini, dok u Sloveniji u redovnu kino distribuciju tek treba krenuti. Uz Hrvatsku, film prvo mjesto po gledanosti drži još i u Srbiji i Crnoj Gori te u Bosni i Hercegovini, gdje je svečana premijera održana u Sarajevu pred više tisuća oduševljenih gledatelja.

Radnja filma "Karaula“ odvija se u malenoj karauli na jugoslavensko-albanskoj granici u proljeće 1987. godine, a snimanje je trajalo devet tjedana na autentičnim lokacijama na planini Galičica iznad Ohridskog jezera te u gradu Bitoli. Multinacionalna ekipa filma brojala je više od 150 članova, a na setu snimljen je i dokumentarni film Igora Mirkovića "Deseti film“, priča o stvaranju "Karaule“, desetog filma Rajka Grlića.

"Karaula" je snimljena u koprodukciji institucija iz Hrvatske (uključujući Hrvatsku radioteleviziju i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske), Makedonije, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Austrije te Ujedinjenog Kraljevstva. Uz Tonija Gojanovića, Emira Hadžihafizbegovića, Sergeja Trifunovića, u filmu se pojavljuje još niz sjajnih glumca predvođenih veteranom Bogdanom Diklićem i sjajnom makedonskom glumicom Vericom Nedeskom.

Nagradna igra

Blitz film je za posjetitelje Index.hr portala pripremio 5 majica s motivima filma "Karaula".

Dobitnici današnje nagradne igre su: Srđan Basrak, Zagreb; Nataša Bacan, Zagreb; Marko Birkić, Sikovo; Nikola Đurasek, Varaždin i Eugen Hršak, Bedekovčina.

NAPOMENA: Nagrade će biti poslane poštom.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara