Kartonski lik Marlene Dietrich najveći hit londonske aukcije

Kartonski lik Marlene Dietrich najveći hit londonske aukcije
KARTONSKI lik njemačke dive Marlene Dietrich, koji se pojavio na omotnici albuma Beatlesa "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" bio je najveći hit londonske aukcije, održane u srijedu.

Talijanski kolekcionar predmeta vezanih uz Beatlese platio je 86.250 britanskih funti za potpisanu slavnu fotografiju u prirodnoj veličini Marlene Dietrich, u satenskoj haljini boje bjelokosti. To je četiri puta više nego što je bilo procijenjeno.

"Bilo je sjajno. Na kraju su se putem telefona za fotografiju nadmetala tri ponuđivača", rekao je glasnogovornik aukcijske kuće Christies.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta prodaja bila je vrhunac aukcijske prodaje pop suvenira, na kojoj je najviše bilo onih posvećenih slavnoj četvorki. Prodavali su se i predmeti vezani uz grupe Aerosmith i Who, pa čak i bikini Spice Girl Geri Halliwell.

Pramen kose reggae kralja Boba Marleyja, zajedno s razglednicom s turneje iz 1980., kupio je američki kolekcionar za 2585 funti, što je dvostruko više od očekivanog. Jastučnica Michaela Jacksona prodana je pak za samo 446 funti.

Bikini Geri Halliwell dobio je malo više od početne cijene - 705 funti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara