Katherine Heigl šokirala kolege i javno se odrekla nominacije za Emmy

NEZADOVOLJNA razvojem svojeg lika, doktorice Izzie Stevens, kojeg tumači u popularnoj medicinskoj sapunici "Uvod u anatomiju", Katherine Heigl odrekla se ovogodišnje nominacije za nagradu Emmy. Katherine je Emmyja osvojila prošle godine, i to u kategoriji za najbolju sporednu ulogu, ali lijepa glumica ove godine takvih ambicija nema, te smatra da lik doktorice Izzie Stevens nagradu ne zaslužuje, jer je Izzie "naprosto užasna".

"Smatram kako u posljednjoj sezoni nisam zaslužila nominaciju za Emmyja, te sukladno s tim, i duhom dodijele nagrade, svoje nominacije javno se odričem", Katherine, koja u seriji glumi nježnu liječnicu Izzie, rekla je novinarima internet portala GoldDerby.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine Kathrine je za ulogu doktorice Izzie Stevens bila nominirana i za Zlatni globus - međutim, za utjelovljenje provincijalke u konstantnoj borbi za ravnopravnost među muškim liječnicima osvojila je Emmyja, kojeg se ove godine ipak glatko odrekla. Dodjela prestižne televizijske nagrade Emmy ove godine slavi šezdesetu obljetnicu, a o laueratima Akademije svake godine odlučuje više od petnaest tisuća pripadnika Akademije televizijske znanosti i umjetnosti. Prva dodjela ove nagrade održana je 25. siječnja 1949. godine, kontinuirano se dodjeljuje već šezdeset godina, te je televizijski ekvivalent Oscaru.

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara